Για κάποιους είναι ένα τεστ ενόψει Portland, για άλλους μια ευκαιρία για όριο για το παγκόσμιο κλειστού ή και άλλες διοργανώσεις – ενώ την επόμενη εβδομάδα ακολουθούν και οι Βαλκανικοί.
Για τους περισσότερους βέβαια είναι ό,τι μπορεί να είναι ένα πανελλήνιο πρωτάθλημα: Μια εμπειρία, ένας αγώνας-πέρασμα, ένας αγώνας σε καλές συνθήκες για ατομική επίδοση ή και μια προσπάθεια για μια καλή θέση.

Όπως και να έχει και παρά τις όποιες απουσίες και δυκολίες, στο ΣΕΦ αναμένονται ωραίοι αγώνες και αξίζει να είμαστε όλοι εκεί. Το Σάββατο μάλιστα θα υπάρχει και μαθητική εξέδρα. (δείτε->Πρόγραμμα / πληροφορίες

Το επικοντώ ανδρών είναι το αγώνισμα που ξεχωρίζει. Ο Κώστας Φιλιππίδης που βέβαια έχει το όριο των 5,77μ., ο Δημήτρης Πατσουκάκης που εκανε ατομικό ρεκόρ με 5,60μ. και στοχεύει να το επαναλάβει μιας και είναι όριο για Άμστερνταμ, ο Μανώλης Καραλής με τα ρεκόρ παίδων που μπορεί να τα φτάσει και σε παγκόσμιο επίπεδο αν περάσει τα 5,55μ.

Στις γυναίκες από την άλλη, δεν θα είναι το κορυφαίο μας δίδυμο: η Κυριακοπούλου συνεχίζει με δύο δυνατά meeting στην εβδομαδα στην Ευρώπη και αντίστοιχα η Στεφανίδη στην Αμερική.
Πιθανότατα δεν θα μπεί ούτε η Στέλλα Λεδάκη που η αποκατάσταση απο τραυματισμό δεν της επιτρέπει να μείνει πίσω σε προπονήσεις και να στοχεύσει ψηλά στον κλειστό, κι έτσι ετοιμάζεται για τον ανοικτό, ενώ δεν θα είναι ούτε η Λορέλα Μάνου που άφησε τον κλειστό ενώ ερωτηματικά υπάρχουν και για τον ανοικτό καθώς δεν μπορεί να στηριχθεί στα του στίβου και να κάνει την προετοιμασία που θέλει.
Το ενδιαφέρον εστιάζεται έτσι περισσότερο στο νέα αίμα του αγωνίσματος και ιδιαίτερα στις κορασίδες Αδαμοπούλου και Κασσωτάκη.

Στο ύψος ο Κώστας Μπανιώτης κυνηγάει τα 2,33μ. και θα αγωνιστεί και ο -Κύπριος τα τελευταία χρόνια- Δημήτρης Χονδροκούκης, ενώ θα είναι και τρεις ακόμα καί Κύπριοι αθλητές (Κωνσταντίνου Β.&Γ. και Ανανιάδης). Στο αγώνισμα ξεχωρίζει και ο παίδας Αντώνης Μέρλος.
Στις γυναίκες η Κατερίνα Κυριακοπούλου θέλει να ανέβει ψηλότερα, ενώ αναμένεται να πρωταγωνιστήσει και η Ιωάννα Ζάκκα.
Τα κάθετα άλματα δεν θα έχουν προκριματικό, ουτε σε άνδρες ούτε σε γυναικες.

Στο οριζόντια τώρα, στο μήκος θα είναι ο Λούης Τσάτουμας, που στο βάθος του μυαλού του έχει τα 8,15μ. -όριο για Ρίο- ενώ θα αγωνιστούν και οι Γ.Τσάκωνας, Μερτζανίδης, Καψής και ο έφηβος Τεντόγλου που πέρυσι εντυπωσίασε στην κατηγορία παίδων.

Στις γυναικες ξεχωρίζει η Λιλη Αλεξούλη, και η Βούλα Παπαχρήστου που έδειξε καλά δείγματα και στο μήκος αλλα και οι μικρές Κουτσαλιάρη και Ξυδώνα.
Στο τριπλούν, η Βούλα Παπαχρήστου και η Νίκη Πανέττα, και στους άνδρες Δημήτρης Τσιάμης και Δημήτρης Μπαλταδούρος θα επιδιώξουν μια μεγάλη επίδοση ενώ θέλουν καλά άλματα και ο Μακρής με τον Τσιώκο.

Στα 60μ. θα βάλουν ταχύτητα ο Λυκούργος Τσάκωνας που ξεκίνησε με ατομικό ρεκόρ και έχει μεγάλες δυνατότητες και βλέψεις στα 200μ. για ανοικτό (και θα είναι Ριο), και ο Κώστας Δουβαλιδης ενόψει εμποδίων, όπου φυσικά ξεχωρίζει και έχει και το όριο για τις μεγάλες διοργανώσεις. Στα εμπόδια θα συναγωνιστεί τον Κύπριο πρωταθλητή Μίλαν Τραίκοβιτς.
Καλαμαρας, Κρεμμυδας και ο Κύπριος Χατζηαγγελίδης είναι μεταξύ των συμμετοχών στα 60μ.

Στις γυναίκες με την Κοκλώνη να είναι εκτός, αναμένεται η πρεμιέρα της Μαρία Γάτου αλλά και της Κύπριας πρωταθλήτριας Ραμόνας Παπαιωάννου.
Επίσης ξεχωρίζουν Βενιέρη και Σπανουδάκη -που θα είναι και στα 200μ. όπως και οι Κύπριες Κυριακίδου, Πισιαρα, Νικολέττου.

Αντίστοιχα με τον Δουβαλίδη, η Ελισάβετ Πεσιρίδου θα βάλει μια γρήγορη κούρσα πριν τα εμπόδια (που δεν θα έχουν προκριματικό) που θα επιδιώξει ατομικό ρεκόρ, ενώ η Ανδριάνα Φέρρα θα κάνει μόνο 200μ.
Σε 200μ. – 400μ. θα είναι και οι Ειρήνη και Άννα Βασιλείου αλλά και oi εμποδίστριες Έφη Θεοδώρου και Κατερίνα Δαλάκα ενώ στα 400μ. θα είναι και η νεάνιδα Πολυκράτη και η Κύπρια Κατσαρη.
Στους άνδρες αντίστοιχα ο έφηβος Μιχάλης Παππάς ενώ θα είναι και ο Λογοθέτης. Στα 200μ. σημαντική παρουσία είναι του παίδα Στεφαν Φλοριαν που έκανε πριν δύο εβδομάδες χρόνο καλύτερο από το πανελλήνιο ρεκόρ αλλά ακόμα περιμένει την ελληνοποίησή του – ενώ θα είναι και ο Κύπριος Αντωνίου.

Στα 800μ. η Έλενα Φιλάνδρα είναι και πάλι το πρώτο όνομα και μάλιστα είναι ικανή ακόμα και για το όριο των 2.02.50 για Portland. Από κει και πέρα στο αγώνισμα (που δεν θα έχει προκριματικό στις γυναίκες) είναι η συναθλήτριά της, Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου, που έδειξε ιδιαίτερα ανεβασμένη και οι Κουτλη και Γριλλου. Η Αναστασία Μαρινάκου δεν αναμένεται να έχει συναγωνισμό στα 1500μ. ενώ πιθανότατα θα είναι και στα 3000μ. -όπου η Καρακατσάνη δεν θα αγωνιστεί, αλλά θα κατέβει στον ανώμαλο δρόμο σε δύο εβδομάδες. Στο αγώνισμα είναι δηλωμένες και οι Κυπριες Χριστοδουλίδου και Χατζηπολυδώρου.

Μια ίωση τις τελευταίες εβδομάδες έθεσε εκτός τον Κώστα Νακόπουλο. Ξεχωρίζει στα 800μ. ο Κύπριος Μιχαηλάς καθώς και οι Στεργίου, Βασιλάκης και ο έφηβος Καλακος.
Στα 1500μ. ο Ανδρέας Δημητράκης βελτίωσε το ρεκόρ του και θα επιδιώξει κάτι καλύτερο, αντίστοιχα και ο έφηβος Άγγελος Βασιλείου, ενώ θα είναι και ο Μιχαηλάς.
Ο Δημητράκης θα κάνει κούρσα και στα 3000μ., όπου θα είναι και οι Δήμος Μαγγίνας, Κώστας Γκελαούζος και ο Κύπριος Φράγκου.
Πολλές οι δηλώσεις συμμετοχών στα 3000μ. που μπορεί να αναγκάσουν να γίνει και τρίτη τελική σειρά.

Στα βάδην, ο κορυφαίος Έλληνας, Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ, θα είναι στο ΣΕΦ και πιθανόν να δούμε μια καλή επίδοση, ενώ εχουν δηλωθεί και οι Τσαμουδάκης, Βαίτσης, Κραβαριώτης, Τζατζιμάκης. Στις γυναίκες Τσινοπούλου, Βαίτση και Ξυνου είναι στις συμμετοχές.

Στη σφαιροβολία ξεχωρίζει ο Παναγιώτης Μπουζιάνης και οι Θεοδώρου, Ακτύπης, αλλά ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δώσουμε στους 20χρονους Λατιφλάρι και Ζώτο. Στις γυναίκες (που δεν θα έχουν προκριματικό) θα ρίξουν η Μπολσακοβάιτε, η Μιχοπούλου και οι Τζήκα και Παντερμαλή (που διακρίνεται στα σύνθετα).

Η Σοφία Υφαντίδου θα κάνει ένα πέρασμα από το 5θλο βλέποντας την κατάστασή της ενόψει 7θλου όπου θα επιδιώξει το όριο για Ρίο. Ακόμα θα είναι η νεάνιδα Καστρινου, καθώς και η Ιωακειμίδου ενώ έχει δηλωθεί και η Τόκα.
Στους άνδρες ξεχωρίζουν ο Θανάσης Χατζόπουλος, οι Κύπριοι Χριστοδούλου και Αλαμπρίτης αλλά και ο …Διακονικόλας.

Ραντεβού στο ΣΕΦ λοιπόν!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. να στηριχθει στα του στιβου και να κανει προετοιμασια που θελει?επειδη το νοημα πρεπει να το βγαζουν οι αναγνωστες κι οχι εσεις που τα γραφετ,εξηγηστε μας τι εννοειται

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here