Για δεύτερη συνεχή φορά η Πάτρα φιλοξενεί το πανελλήνιο Σχολικό πρωτάθλημα, στο οποίο λαμβάνουν μέρος οι νικητές των 7 ομίλων της Β’ φάσης (εφόσον είχαν και την απαιτούμενη επίδοση), ο νικητής της Κύπρου και μέχρι τη 12αδα οι καλύτερες άλλες επιδόσεις.
Στους αγώνες συμμετέχουν οι μαθητές Λυκείων, παίδες/κορασίδες (γεν. 1999-2000) καθώς και έφηβοι/νεάνιδες πρώτης χρονιάς (1998) -με ύψη εμποδίων και βάρη οργάνων των Π/Κ- που βεβαια είναι το μέλλον του ελληνικού κλασσικού αθλητισμού. Αρκετοί μάλιστα είχαν λάβει μέρος πέρυσι και στο παγκόσμιο Π/Κ.
Οι αγώνες γίνονται στο Παμπελοποννησιακό (στο βοηθητικό σφαίρα-δίσκος και στο “Λαδόπουλος” η σφύρα) την Τρίτη 10 Μαίου, ενώ την Τετάρτη 11 Μαίου γίνεται το βάδην και ολοκληρώνονται τα σύνθετα αγωνίσματα.
Οι επιδόσεις αναγνωρίζονται και για την επίτευξη ορίων για το 1ο Ευρωπαικό Π/Κ όπως και για το παγκόσμιο Ε/Ν.
Δείτε στο ημερολόγιο του stivoz.gr ( εδώ) αλλά και τα περσινά στην Πάτρα, καθώς και τα όρια για το Ευρωπαικό Παίδων/Κορασίδων και τα ρεκόρ αγώνων.