Υπάρχουν πολλά που θα μπορούσε να μάθει ένας αθλητής, αλλά και ένας προπονητής για να βελτιώσει τις επιδόσεις του ο πρώτος και το αποτέλεσμα της δουλειάς του ο δεύτερος. Και ακόμη περισσότερα, που θα το βοηθούσαν στο μέλλον, στη ζωή μετά τον αθλητισμό.

Βέβαια, όταν πρόκειται για αθλητές που όλη την ημέρα ζουν και αναπνέουν για την προπόνηση, δεν υπάρχει αρκετός χρόνος για κάτι τέτοιο. Μία λύση σε αυτό μπορεί να είναι και το νέο δωρεάν online εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Το IOC Athlete Learning Gateaway, που ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΔΟΕ Tomas Bach, απευθύνεται σε αθλητές υψηλού επιπέδου αλλά και προπονητές από όλο τον κόσμο.

Μέσα από αυτό, από τις 28 Μαΐου που θα αρχίσει τη λειτουργία τους, θα μπορούν να παρακολουθούν μαθήματα που επηρεάζουν κάθε πτυχή της αθλητικής τους ζωής. Είτε πρόκειται για κύκλο μαθημάτων για την ψυχολογία, τη διατροφή, την αποφυγή τραυματισμών, όπως και άλλα ιδιαίτερα χρήσιμα αντικείμενα, όπως για παράδειγμα το πώς να «χτίσουν» το προφίλ τους απέναντι στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Για τη δημιουργία αυτής της πλατφόρμας η ΔΟΕ συνεργάστηκε με περισσότερους από 4.000 αθλητές και προπονητές, από όλο τον κόσμο, τον τελευταίο χρόνο, ενώ πανεπιστημιακοί και ινστιτούτα έβαλαν επίσης το λιθαράκι τους για να δημιουργηθούν αυτά τα online μαθήματα.

Δείτε εδώ το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ΔΟΕ

Ρούλα Βλασσοπούλου

Προηγούμενο άρθροΔιασυλλογικό πρωτάθλημα ΠΠ/ΠΚ 2015
Επόμενο άρθροO Bolt τώρα και στους κινηματογράφους –Θα γίνει ταινία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ