Τα κλάσματα του δευτερολέπτου που χρειάστηκαν από τη στιγμή που πέρασε πάνω από τον πήχη, μέχρι να προσγειωθεί στο στρώμα και να μείνουν όλα στη θέση τους ήταν λίγα. Δεν έφταναν για να συνειδητοποιήσει το μυαλό πως αυτό ήταν παγκόσμιο ρεκόρ. Πέρασε ο Renaud Lavillenie τα 6,16 μ.; Έγινε παρελθόν οριστικά ο Sergey Bubka; Ο «τσάρος» έπεσε; Κι όμως ναι, ο Γάλλος έκανε το πιο τρελό, απίστευτο και ιστορικό παγκόσμιο ρεκόρ. Εκείνο του επί κοντώ.

Ήταν όλα κανονισμένα. Όλη την εβδομάδα, το μόνο που έκανε ο Renaud Lavillenie ήταν να μιλά για το παγκόσμιο ρεκόρ. Μετρούσε αντίστροφα για τη στιγμή που θα βρισκόταν στον τόπο του… εγκλήματος, το Ντόνετσκ, εκεί όπου ο Sergey Bubka είχε κάνει τη «μαγική» πτήση. Και ήθελε να το κάνει εκεί, μπροστά στον «τσάρο», στην ίδια πόλη. Και τα κατάφερε.

Στον αγώνα μπήκε ψηλά, στα 5,76 μ., όπου… εκτοξεύθηκε πάνω από τον πήχη. Στα 5,91 μ. έκανε κάτι ανάλογο. Αλλά στα 6,01 μ. τα βρήκε… σκούρα. Όταν χρειάστηκε τρίτη προσπάθεια στα 6,01 μ., πολλοί πίστεψαν ότι είχαν επαληθευτεί. Ότι αυτό το ρεκόρ δεν θα πέσει τόσο εύκολα.

Λίγα λεπτά αργότερα ο Lavillenie ήταν ξανά στην άκρη του διαδρόμου για την 1η προσπάθειά του στα 6,16 μέτρα. Η πτήση του «μαγική», πολύ ψηλά πάνω από τον πήχη κι όταν κατάλαβε ότι είχε περάσει χωρίς να τον ακουμπήσει, άρχισε να πανηγυρίζει στον αέρα, όπως συνηθίζει. Την ώρα που έπεσε στο στρώμα ο Γάλλος πετάχτηκε πάνω σαν ελατήριο και έπιασε το κεφάλι του. Κι όμως, το πιο τρελό όνειρό του είχε γίνει πραγματικότητα.

Μόλις είχε βελτιώσει κατά ένα εκατοστό το παγκόσμιο ρεκόρ κλειστού στίβου που κρατούσε ο Bubka από το 1993 και το είχε πετύχει στην ίδια πόλη, ενώ είχε «πετάξει» δύο εκατοστά ψηλότερα από το παγκόσμιο ρεκόρ που ο «τσάρος» είχε κάνει στον ανοιχτό το 1994 στο Σεστριέρε.

Μέσα στη φρενίτιδα που ακολούθησε, ο Bubka φαινόταν ο πιο ψύχραιμος. Ιπποτικά και ως καλός οικοδεσπότης, αφού αυτό είναι το μίτινγκ του, ο Ουκρανός έσπευσε στον αγωνιστικό χώρο για να συγχαρεί τον Lavillenie.

«Είναι τρελό!», έλεγε και ξανάλεγε ο Γάλλος. «Μετά από το 6,01 μ. άλλαξα κοντάρι και πήρα κάποιο που δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ. Ήθελα να κάνω εδώ το παγκόσμιο ρεκόρ, ήταν το ιδανικό μέρος. Είναι τρελό!», συμπλήρωσε.

Το πόσο τρελός είναι ο ίδιος το απέδειξε έπειτα από λίγο, όταν ζήτησε να ανεβάσουν τον πήχη στα 6,21 μέτρα. Με τον κόσμο να φωνάζει το όνομά του, επιχείρησε μία προσπάθεια που μάλλον θα την μετανιώνει. Δεν έβαλε καλά το κοντάρι και αυτό τον… εκσφενδόνισε στο πλάι του διαδρόμου. Αμέσως έβγαλε το παπούτσι του και έπιασε το πόδι του, καθώς όπως φάνηκε τον ενοχλούσε ο αστράγαλός του. Το μόνο βέβαιο όμως είναι πως μόνο πόνο δεν ένιωσε αυτή τη στιγμή, έπειτα από το μαγικό του επίτευγμα!

Προηγούμενο άρθροΗ κούραση «λύγισε» τα ελληνικά κοντάρια στο Ντόνετσκ
Επόμενο άρθροΚάποιος να σταματήσει την Dibaba –Τρίτο παγκόσμιο ρεκόρ μέσα σε 2 εβδομάδες!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ