Από αυτόν τον αγώνα έμαθε πολλά. Καταρχήν πως ένας αθλητής για να φτάσει να πανηγυρίζει μεγάλες διακρίσεις, απαιτείται να έχει τριβή και εμπειρία από μεγάλες διοργανώσεις. Σίγουρα όμως ο Σπύρος Λεμπέσης αντιλήφθηκε στο Λονδίνο, πως οι δυνατότητες του είναι πολλές και πως είναι στο χέρι του να φτάσει ακόμη υψηλότερα. Ο έβδομος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου με βολή στα 81,91 μ., μίλησε στο επίσημο site του ΣΕΓΑΣ, για την εμπειρία του Σαββάτου, αλλά και τα μελλοντικά του σχέδια.

“Γύρισα στο Χωριό και είχα απλώς το αίσθημα της ικανοποίησης και της χαράς για το αποτέλεσμα. Ηταν μια πολύ καλή παρουσία. Μίλησα με τους δικούς μου ανθρώπους που δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν την χαρά τους”, είπε ο αθλητής του Αντώνη Παπαδημητρίου για τις πρώτες ώρες μετά το τέλος του αγώνα και συμπλήρωσε: “Από την δεύτερη βολή το σώμα μου δεν ακολουθούσε. Είχα την ίδια διάθεση και τον ίδιο τσαμπουκά, όμως μου βγήκε η ένταση του προκριματικού, ο οποίος ήταν πολύ δύσκολος αγώνας και χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια, προκειμένου να έρθει το καλό αποτέλεσμα.

Στο Λονδίνο ο Λεμπέσης αγωνίστηκε στον πρώτο τελικό μεγάλης διοργάνωσης, πριν από ένα χρόνο είχε πάρει μέρος στο Παγκόσμιο του Νταεγού. “Κάποια στιγμή στο παρελθόν ένας δημοσιογράφος με ρώτησε αν η συμμετοχή μου στο Νταεγού ήταν σημαντική εμπειρία. Τότε δίχως να το σκεφτώ, απάντησα όχι. Επεσα έξω. Οταν μπήκα στο ολυμπιακό στάδιο του Λονδίνου για τον προκριματικό του αγωνίσματος, κατάλαβα πόσο λάθος είχα κάνει τότε. Η εμπειρία του Νταεγού ήταν καταλυτική για εμένα. Διαπίστωσα πως κουβαλούσα πάνω μου μια σπουδαία εμπειρία, η οποία μου χρησίμευσε. Αν δεν είχε προηγηθεί εκείνη η διοργάνωση ίσως στο Λονδίνο να είχα “χαθεί”.

Από εδώ και πέρα οι στόχοι για τον Λεμπέση αλλάζουν, καθώς αυτό που επιθυμεί είναι να καθιερωθεί στο παγκόσμιο προσκήνιο. “Οι στόχοι αλλάζουν, βασική όμως προϋπόθεση είναι να έχω την απαιτούμενη οικονομική στήριξη να μπορέσω να συνεχίσω να κάνω ακόμη καλύτερα αυτό που μπορώ. Τα μόνα έσοδα μου αυτή τη στιγμή είναι από την ομοσπονδία μου”, κατέληξε ο αθλητής, ο οποίος κάνει ήδη σχέδια για βολές…χρυσού μεταλλίου.

“Το επίπεδο του τελικού ήταν όπως τα τελευταία χρόνια, δηλαδή πεσμένο. Φαίνεται πως έχει κλείσει ένας κύκλος αθλητών και έρχεται ένας άλλος. Ελπίζω στις επόμενες διοργανώσεις να δούμε το χρυσό μετάλλιο στα 88,00 με 89,00 μέτρα. Ελπίζω να είμαι εγώ εκείνος που θα σημειώσω τέτοιες βολές. Ξέρω τις δυνατότητες μου και τώρα που έχει ανέβει και η ψυχολογία μου, ξέρω πως μπορώ να κυνηγήσω μεγάλα πράγματα”.

Σε ό,τι αφορά τα προπονητικά σημεία στα οποία πρέπει να βελτιωθεί είπε: “Μεταξύ άλλων θα πρέπει να βελτιώσω και την τεχνική, όχι μόνο γιατί αν το κάνω θα ρίχνω περισσότερα μέτρα, αλλά γιατί θα γλιτώσω τους τραυματισμούς. Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιώ περισσότερο τη δύναμη μου, με αποτέλεσμα να επιβαρύνω αρκετά τον ώμο μου”.

Προηγούμενο άρθροΛονδίνο 10η μέρα: Επεσε η αυλαία στο Λονδίνο
Επόμενο άρθροΟι επιδόσεις που ξεχώρισαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ