Ενημερωμένος για τις εμφανίσεις των Ελλήνων αθλητών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης και ενθουσιασμένος από την παρουσία του Δημήτρη Χονδροκούκη, ο οποίος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ύψος, ήταν ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος υποδέχθηκε την ελληνική αποστολή στο Πατριαρχείο το πρωί της Δευτέρας.

Ο Πατριάρχης ζήτησε από τους αθλητές να παραμείνουν προσηλωμένοι στο στόχο τους και να αντισταθούν στις δυσκολίες της εποχής. Μάλιστα δεν έχασε την ευκαιρία να αστειευτεί, όταν ο Δημήτρης Χονδροκούκης και ο Κώστας Μπανιώτης του δώρισαν από μία ελληνική φανέλα, “θα τις φοράει το καλοκαίρι”, είπε χαμογελαστός. Παράλληλα ο Πατριάρχης απευθυνόμενος προς τον Χονδροκούκη, του είπε πως και το δικό του όνομα είναι Δημήτρης, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στη συμβολική σημασία που έχει η διάκριση του Χονδροκούκη μέσα στην Κωνσταντινούπολη.

Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής χάρισε στον Πατριάρχη αναμνηστικά της ομοσπονδίας. Η ομάδα αναχώρησε αφού πρώτα πήρε την ευχή του Πατριάρχη και αναμνηστικά δώρα.

Προηγούμενο άρθροΣτην Ελλάδα ο "χρυσός" άλτης!
Επόμενο άρθροΣε "θερμό" κλίμα η συνάντηση με Παπούλια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ