Η διοργάνωση για τον 12ο Μαραθώνιο “Μέγας Αλέξανδρος” διεξήχθη την Κυριακή 2 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη, με πάνω από 20 χιλιάδες κοσμο να δίνουν το παρών στα αγωνίσματά της.

Νικητής του Μαραθωνίου (που έχει εκκίνηση την Πέλλα) ήταν ο Μιχάλης Παρμάκης (Τρίτων Θεσσαλονίκης) σε 2:28.12, με τον 33χρονο αθλητή από την Κοζάνη, που ήταν πρωταθλητής στον Μαραθωνιο τα έτη 2010&2012, να αφήνει πίσω προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε από τα τέλη του 2015 ενώ έγινε ο 1ος Έλληνας νικητής σε όλα αυτά τα χρόνια στο αγωνισμα αυτό της διοργανωσης.

Στις γυναίκες πρώτευσε η -αλβανικής καταγωγής αλλά πολιτογραφημένη Ελληνίδα πλέον- 41 ετών Σόνια Τσεκίνι-Μπουδούρη (ΦΣ Αργους Ορ.) σε 2:45.02 – επίδοση που απέχει 2″ από το όριο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα, για διαδρομές που πληρούν τις προδιαγραφές.
Αρκετά προβλήματα υπάρχουν στην έκδοση των αποτελεσμάτων. Να σημειωθεί ότι σε όλους υπάρχει διαφορά τουλάχιστον 5″ από τον καθαρό χρόνο, εκτό της Τσεκίνι που ταυτίζεται – κι ενώ στην αρχή της είχε δοθεί χρόνος 2 λεπτά πιο αργός.

Στα 10χλμ εύκολα επικράτησαν ο Κώστας Γκελαούζος (Παναθηναικός) σε 31.09 και η Αναστασία Καρακατσάνη (ΜΓΣ Εθνικός Αλεξ/πολης) σε 34.52.
Στα 5χλμ νικητές ήταν ο Γιώργος Μίνος (ΑΟ Μυκόνου) και η Ράνια Ρεμπούλη (ΑΓΕΣ Κάμειρος) – με 2η την Αθηνά Κοΐνη.

Εντωμεταξύ στην Αθήνα, στην 6η διοργάνωση του KallitheaRun, έλαβαν μέρος πανω απο 5000 δρομείς σε αγώνες 10χλμ και 5χλμ.
Νικητής στο 10άρι ήταν ο Πολωνικής καταγωγής Ματέους Ματζίαρ (ΑΟ Μυκόνου)

Στην Παιανία έγιναν τα “Σκιαδεια” με αγώνες 5χλμ και 10χλμ. Στο 10αρι νικητής ήταν ο Κώστας Δρόσος (ΓΑΣ Ιλισσός)

Το απόγευμα του Σαββάτου 31/3, στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης» έγινε για 2η χρονιά με επιτυχία ο αγώνας “το 10αρι του Πάρκου” με τα έσοδα να διατίθονται στους Γιατρούς του Κόσμου.
Ο Κύπριος πρωταθλητής Νικόλας Φράγκου (ΓΣ Κηφισιάς) και η Γλυκερία Τζιατζιά (Παναθηναικός) ήταν οι νικητές.

Προηγούμενο άρθροΆρχισαν με όριο Παπαμιχαήλ και Ντρισμπιώτη
Επόμενο άρθροΠέρασμα και ρεκόρ η Jepkosgei, 1:04.52 στον ημιμαραθώνιο της Πράγας – 16ος ο Καλομοίρης στη Ρώμη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ