Με έντονη συναισθηματική φόρτιση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΣΕΓΑΣ, συνέντευξη Τύπου, στη διάρκεια της οποίας, ο επί δεκαπέντε χρόνια πρόεδρος της ομοσπονδίας Βασίλης Σεβαστής, ο οποίος το περασμένο Σάββατο στις εκλογές συγκέντρωσε το 91% της εμπιστοσύνης των σωματείων, ανακοίνωσε πως δεν θα είναι πρόεδρος. Παράλληλα, ο Βασίλης Σεβαστής έδωσε το χρίσμα στον μέχρι πρότινος αντιπρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Κώστα Παναγόπουλο, τον οποίο και θα προτείνει στο διοικητικό συμβούλιο για τη θέση του προέδρου.

«Δύο μέρες μετά τις αρχαιρεσίες του ΣΕΓΑΣ, αισθάνθηκα την ανάγκη ότι πρέπει να ανακοινώσω κάποιες σκέψεις και αποφάσεις που έχω πάρει για τη συνέχεια της πορείας και της εξέλιξης του κλασικού αθλητισμού, της ομοσπονδίας, του διοικητικού συμβουλίου. Είναι γνωστό ότι ο αθλητισμός τα τελευταία χρόνια περνάει κρίση, που βρίσκεται μέσα στο ευρύτερο πλαίσιο της μεγάλης εθνικής και οικονομικής κρίσης που περνάει η χώρα. Είναι γνωστό επίσης πως ο ΣΕΓΑΣ προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα συσσωρευμένα προβλήματα, θεσμικά, διαθρωτικά και οικονομικά με ένα τρόπο που να αμβλύνει τις παρενέργειες της κρίσης στο αθλητικό οικοδόμημα.
Εμείς συναισθανόμενοι την ανάγκη να εντείνουμε τις προσπάθειες μας, απαντάμε σε αυτή την κρίση με την ανανέωση στα πρόσωπα στις ιδέες και τους σχεδιασμούς μας. Ηδη το νέο διοικητικό συμβούλιο απαρτίζεται από ένα σημαντικό μέρος νέων ανθρώπων του χώρου μας που εκφράζουν την ανανέωση στα πρόσωπα. Το νέο συμβούλιο αποτελείται από εννέα νέα μέλη εκ των οποίων, τα δύο υπήρξαν σύμβουλοι και στο παρελθόν», είπε στην αρχική του τοποθέτηση ο Βασίλης Σεβαστής και συμπλήρωσε λέγοντας:
«Στις προηγούμενες αρχαιρεσίες, είχα δηλώσει πως η τετραετία που είχαμε τότε μπροστά μας και έχει παρέλθει, θα ήταν μια τετραετία που εγώ ανέλαβα την υποχρέωση να φροντίσω για την διαδοχή.
Βασική παράμετρος της ζωής είναι η ανανέωση χωρίς την οποία τα πράγματα οδηγούνται σε φθορά και τέλμα.
Πιστεύω επίσης ακράδαντα, πως όσο επιτυχημένος κι αν είναι κάποιος σε μια θέση ευθύνης, ουδείς είναι αναντικατάστατος. Πάντα θα υπάρχουν πρόσωπα που μπορούν να τον αντικαταστήσουν, συμπληρώνοντας σε κάποιους τομείς σε κάποιες δυνατότητες και ικανότητα, αδυναμίες ή συμπληρώνοντας τα νέα πρόσωπα τη δυναμική τις νέες ιδέες τη νέα πορεία. Επέλεξα αυτή τη στιγμή που το Δ.Σ και εγώ προσωπικά βρισκόμαστε στο ζενίθ της εμπιστοσύνης του συνόλου των ανθρώπων του χώρου, να προτείνω στο διοικητικό συμβούλιο τον Κώστα Παναγόπουλο ως τον επόμενο πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ.
Τον Κώστα τον γνώρισα στην αρχή της εμπλοκής μου στα διοικητικά του ΣΕΓΑΣ σαν ένα από τους πιο γνήσιους και πιστούς φιλάθλους του στίβου και στη συνέχεια ως πολύτιμο συνεργάτη και φίλο, η δουλειά του οποίου δεν ήταν πολλές φορές εμφανής, αλλά ήταν στο σύνολο της προσφοράς του και πολύτιμη και αναντικατάστατη. Πιστεύω ότι έχει να προσθέσει πολύ σημαντικά πράγματα από τη θέση του προέδρου, σε σημαντικούς τομείς θα είναι καλύτερος από μένα και εγώ προσωπικά αναλαμβάνω την ευθύνη, όχι μόνο να τον στηρίξω, αλλά να διατηρήσω τη συνέχεια της πορείας, της ομοσπονδίας, να τον βοηθήσω σε τομείς που η εμπειρία η δική μου θα του είναι χρήσιμη.
Η δουλειά που κάναμε με όλους, παρά τα αντιθέτως λεγόμενα ήταν συλλογική και έτσι θα συνεχίσει να είναι και τώρα. Παραχωρώ στον Κώστα την προεδρία και όχι το ΣΕΓΑΣ εδώ θα είμαστε όλοι για να διασφαλίσουμε την πορεία και τα κεκτημένα και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με πρώτο εμένα για αν το βοηθήσουμε να πετύχει στο έργο του, γιατί αυτό θα σημαίνει πως θα έχουμε πετύχει όλοι. Τα αξιώματα για μένα δεν έχουν σημασία κλείνω φέτος γύρω στα 50 χρόνια συνεχούς και αδιάλειπτης παρουσίας στο χώρο. Από πιτσιρίκος, αθλητής πρωταθλητής, τεχνικό στέλεχος, πρόεδρος τα τελευταία 15 χρόνια. Ο αθλητισμός είναι η ζωή μου, ο στίβος είναι η ζωή μου, θα είμαι εδώ για να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στο νέο πρόεδρο και τη διοίκηση.
Χρωστάω μια εξήγηση στα σωματεία που δεν πέρασαν 48 ώρες από τις εκλογές και πιθανόν να τους αιφνιδιάζω, θα επικοινωνήσω με τα σωματεία για εξηγήσω και να διαβεβαιώσω ότι θα είμαι εδώ παρών από όποια θέση μου εμπιστευτεί το νέο συμβούλιο».
Σε ερώτηση σχετικά με τη θέση που θα ήθελε να έχει στο νέο σχήμα, ο τόνισε: «Επειδή οι δυνάμεις μου και η διάθεση μου είναι ακμαίες πιστεύω πως θα έχω μια θέση που θα είναι καίρια κυρίως ως προς τη χρησιμότητα των ρόλων που εμπεριέχει η κάθε θέση στο προεδρείο του Δ.Σ. Ως πρόεδρος έκανα περισσότερα πράγματα από ό,τι θα έπρεπε. Θα μπορούσα να πω αστειευόμενος πως ήμουν πρόεδρος δεκαθλητής. Κάποιοι λένε πως είμαι συγκεντρωτικός, εγώ λέω πως είμαι τελειομανής. Ο νέος πρόεδρος πρέπει να μπορεί να διαχειρίζεται τις υποθέσεις της ομοσπονδίας και να ασχοληθεί με πράγματα που πρέπει, ώστε να είναι πιο παραγωγικός. Στην ουσία θα μοιράσουμε ρόλους».

Αμέσως μετά, το λόγο πήρε ο Κώστας Παναγόπουλος, που επίσης εμφανώς συγκινημένος δήλωσε: «Ο Σεβαστής έχοντας την απόλυτη στήριξη των σωματείων ενώ θα μπορούσε να παραμείνει στην προεδρία του ΣΕΓΑΣ, σε μια κίνηση σπάνια επέλεξε να ανοίξει το δρόμο στην πορεία ανανέωσης του ΣΕΓΑΣ. Ο Σεβαστής υπηρετεί με συνέπεια, ανιδιοτέλεια και πάθος τον αθλητισμό, όλη του τη ζωή. Ο αθλητισμός από σήμερα του οφείλει ακόμη περισσότερα το ίδιο και εγώ. Το 1990 ήταν αυτός που με έπεισε να μπω στο ΔΣ, με ενέπνευσε να μπω σε αυτή την περιπέτεια, που αργότερα μου πρότεινε να αναλάβω το μαραθώνιο, που πριν τέσσερα χρόνια με πρότεινε για αντιπρόεδρο και σήμερα με προτείνει ως πρόεδρο. Αντιλαμβάνεστε πως μια τέτοια πρόταση δεν θα μπορούσα να μην την αποδεχθώ. Την αποδέχομαι λοιπόν με συγκίνηση τιμή και πλήρη συναίσθηση της ευθύνης που αυτό συνεπάγεται. Ο τελικός λόγος βέβαια ανήκει στους συναδέλφους μας στο Δ.Σ του ΣΕΓΑΣ».
Ο Κώστας Παναγόπουλος συλλυπήθηκε την οικογένεια του Κυριάκου Χονδροκούκη για την απώλεια της συζύγου του Νίκης.

Προηγούμενο άρθροΜε 91% επανεξελέγη ο Σεβαστής για την επόμενη 4ετία. Τα αποτελέσματα, δήλωση Σεβαστή
Επόμενο άρθροΗ σύνθεση του νέου διοικητικού συμβουλίου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ