Μπήκε για πρώτη φορά ως πιτσιρίκι τρέχοντας στο Καλλιμάρμαρο. Αρκετά χρόνια αργότερα, αντίκρισε τις κερκίδες του ιστορικού σταδίου έχοντας περάσει από την κλασική διαδρομή. Πρόσφατα, είδε τους γιους του να μπαίνουν τρέχοντας στον ίδιο χώρο. Και τώρα ο Νότης Παπούλιας επιστρέφει ως δρομέας στο στάδιο που φαίνεται πως έχει εξελιχθεί σε σημείο αναφοράς στη ζωή του.

Ο δρομέας που αποτέλεσε έναν από τους κορυφαίους Έλληνες στο είδος του, επιστρέφει στην ενεργό δράση. Τον τελευταίο καιρό άρχισε να ξαναγράφει χιλιόμετρα το κοντέρ του. Και ανυπομονεί στις 10 Νοεμβρίου να μπει μαζί με τον υπόλοιπο κόσμο τρέχοντας στο Καλλιμάρμαρο, στο μεγάλο ραντεβού του Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας.

Στα 12-13 του, είχε τερματίσει εκεί έναν από τους πρώτους αγώνες μίας καριέρας που ήταν γεμάτη ρεκόρ. Τότε είχε τρέχει στα 3 χιλιόμετρα. Σήμερα, στα 44 του, ο Παπούλιας θα πάρει θέση στην εκκίνηση των 5 χλμ., ως μέλος της team ΟΠΑΠ. Η ενίσχυση του σκοπού της ομάδας ήταν ο λόγος που αποφάσισε να ξαναπάρει μέρος σε αγώνα. Aλλά όπως παραδέχεται γελώντας, πλέον δεν νιώθει αθλητής.

«Η τελευταία φορά που αγωνίστηκα ήταν στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα του 2004. Από τότε έτρεχα σπάνια, 20 φορές το χρόνο. Κυρίως όταν ήταν μικρότεροι οι γιοι μου και τους κυνηγούσα!», λέει μιλώντας για τον 16χρονο Ανέστη και τον 15χρονο Χρήστο, που έχουν… κληρονομήσει το DNA του δρομέα, μια και ήδη έχουν αρχίσει να διακρίνονται στους αγώνες των κατηγοριών τους.

«Έκανα προετοιμασία στο διάδρομο, στο σπίτι μου. Είμαι σε καλή κατάσταση, αλλά θα τρέξω με μόνο στόχο να τερματίσω!», λέει, αλλά παραδέχεται πώς αν τρέξουν ο Ανέστης και ο Χρήστος στα 5 χλμ.- όπως έχουν ξανακάνει- δεν θα τολμήσει να τους κοντράρει. «Πλέον δεν μπορώ να τους ανταγωνιστώ, θα είμαι τρίτος και καταϊδρωμένος!».

Ο άνθρωπος που κατέχει ακόμη το πανελλήνιο ρεκόρ στα 5.000 μ. σε ανοιχτό στίβο και στα 1.500 μ. και 3.000 μ. στον κλειστό, έχει τερματίσει στο Καλλιμάρμαρο και στο μοναδικό μαραθώνιο της ζωής του. «Ήθελα να τρέξω μία φορά στην κλασική διαδρομή. Και όσα λένε για τη δυσκολία της ισχύουν. Κατάφερα να τερματίσω απλά επειδή περίμενε η οικογένειά μου στο Καλλιμάρμαρο και δεν ήθελα να τους απογοητεύσω!», παραδέχθηκε ο Παπούλιας.

Προηγούμενο άρθροΗ Παιανία ρημάζει και ο κλειστός στίβος ψάχνει ξανά σπίτι
Επόμενο άρθροΝυφοπάζαρο και… 1.000 κοτομπουκιές στις νέες εξομολογήσεις του Bolt

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ