Κάτι ελκύει τους νεαρούς σπρίντερ σε αυτή την επίδοση. Γιατί το 10.01 έχει εξελιχθεί στο… σημείο που συναντιούνται οι ταλαντούχοι της ταχύτητας. Η επίδοση που αποτελεί το παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων στα 100 μ. απέκτησε ένα ακόμη όνομα, αφού το ισοφάρισε ο Trayvon Bromell.

Ο 18χρονος σπρίντερ είχε δώσει τα δείγματα νωρίτερα. Όχι μόνο με το 10.02 που είχε πετύχει στον προκριματικό των Texas Relays μία ημέρα νωρίτερα. Αλλά και επειδή έχει τρέξει ακόμη πιο γρήγορα παλιότερα, με 9.99 πέρυσι. Επίδοση όμως που είχε γίνει σε υψόμετρο και με ισχυρή βοήθεια από τον άνεμο (+4μ./δ.).

Αυτή τη φορά όλα ήταν σωστά, οπότε ο χρόνος του θα αναγνωριστεί ως ισοφάριση του παγκοσμίου ρεκόρ. Ο Αμερικανός, που φέτος έχει σημειώσει και 20.23 στα 200 μ. αλλά με τον άνεμο πάνω από το όριο έβαλε το όνομά του σε μία γρήγορη «παρέα».

Άλλοι τρεις έφηβοι έχουν σημειώσει 10.01 στην κούρσα της μίας ανάσας, αν και μόνο η μία από αυτές τις επιδόσεις- εκείνη του Darrel Brown το 2003, έχει αναγνωριστεί ως παγκόσμιο ρεκόρ.

Ο Αμερικανός Jeffery Demps είχε πετύχει την ίδια επίδοση το 2008, αλλά δεν μπορούσε να μετρήσει ως ρεκόρ, καθώς δεν είχε γίνει ο απαραίτητος έλεγχος στο σύστημα χρονομέτρησης πριν από την έναρξη των αγώνων. Όσο για τον Yoshihide Kiryu, επίσης το ισοφάρισε πέρυσι, αλλά δεν μετράει γιατί υπήρξε μηχανικό πρόβλημα στο ανεμόμετρο.

Να σημειωθεί ότι ο Tim Montgomery έκανε 9.96 το 1996 αλλά το στάδιο μετρήθηκε μετά 3,7 εκατοστά μικρότερο και το ρεκόρ χάθηκε έτσι άδοξα.

Προηγούμενο άρθρο«Μάχες» στους δρόμους του Αγρινίου –Κόντρες και ατυχίες στον Ημιμαραθώνιο «Μιχάλης Κούσης»
Επόμενο άρθροΕκτός δράσης για όλη τη σεζόν η Πιτούλη –«Επιμένει» το κάταγμα κόπωσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ