Βρέθηκε θετικός σε απαγορευμένες ουσίες το 2013, έχασε το Ολυμπιακό μετάλλιο του 2012 και τιμωρήθηκε με αποκλεισμό ενός έτους το 2014. Παρόλα αυτά, ο Tyson Gay ετοιμάζεται να επιστρέψει στην ενεργό δράση σε μία από τις πιο περίεργες εξελίξεις σε υπόθεση ντόπινγκ.

Η υπηρεσία αντιντόπινγκ των ΗΠΑ (USADA) ανακοίνωσε ότι ο δεύτερος ταχύτερος άνθρωπος όλων των εποχών τιμήθηκε με ένα χρόνο αποκλεισμό, εξαιτίας των θετικών του δειγμάτων που είχαν δώσει μία ηχηρή «σφαλιάρα» στον παγκόσμιο στίβο πέρυσι.

Η ποινή του Gay είναι μειωμένη καθώς συνεργάστηκε με τις αρχές από τη στιγμή που βρέθηκαν στο δείγμα του απαγορευμένες ουσίες. Μάλιστα, επέστρεψε το αργυρό Ολυμπιακό μετάλλιο που πήρε με την ομάδα των ΗΠΑ στα 4Χ100 μ., στο Λονδίνο και από το καλοκαίρι θα μπορεί να τρέξει, αφού η ποινή του μετρά από την ημέρα που τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Ο σπρίντερ λοιπόν συνεργάστηκε, ομολόγησε ότι έκανε χρήση της ουσίας από το 2012, με αποτέλεσμα τα αποτελέσματά του από εκείνη τη χρονιά να διαγραφούν- από τις 15 Ιουλίου του 2012 συγκεκριμένα όταν άρχισε να χρησιμοποιεί το σκεύασμα που περιείχε απαγορευμένα στεροειδή- και σε αντάλλαγμα θα επιστρέψει νωρίτερα στην ενεργό δράση.

Η ποινή του μετρά από τις 23 Ιουνίου του 2013 και σύμφωνα με το Reuters, ο Gay προπονείται ήδη σκληρά, για να αγωνιστεί ξανά αυτό τον Ιούλιο. Ακόμη βέβαια η υπόθεση δεν έχει κλείσει, αφού απομένει η απόφαση της IAAF για την περίπτωσή του.

Όσο για το Ολυμπιακό μετάλλιο που επέστρεψε ο Gay, αυτό θα το στείλει η ολυμπιακή επιτροπή των ΗΠΑ, στη ΔΟΕ. Ακόμη όμως δεν υπάρχει κάτι επίσημο για τα υπόλοιπα μέλη της 4Χ100 μ. και το αν θα ακυρωθεί η ομάδα εξαιτίας του παραπτώματος του Gay.

Προηγούμενο άρθροΣκυτάλη κανείς; Χέρι και… φύγαμε για πρεμιέρα στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο
Επόμενο άρθροΣτη Σερβία το Ευρωπαϊκό κλειστού του 2017 –Στην Τιφλίδα το Ευρωπαϊκό Π/Κ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ