
Δύο όμιλοι από τα νησιά Αιγαίου για το διασυλλογικό πρωτάθλημα έγιναν το Σ/Κ (με τις 2 αγωνιστικές μαζί) και πλέον απομένει αυτός της Λέσβου στις 16-17/5 και η 2η αγωνιστική (μια εβδομάδα πριν έγινε η 1η ->αποτελέσματα) των 7 πρώτων ομίλων το Σάββατο 18/5 (και Κυριακή για τον όμιλο της Αθήνας)
-> Αποτελέσματα ομίλων Αιγαίου
Η αγωνιστική επανεμφάνιση του Δημήτρη Χονδροκούκη και οι συμμετοχές της Μαρίας Μπελιμπασάκη στη Νάξο και της Νικόλ Κυριακοπούλου στη Ρόδο ξεχώρισαν στους αγώνες.
Νάξος
Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ριο το 2016 και έχοντας ξεπεράσει πλέον προβλήματα τραυματισμού και επεμβάσεις, ο Δημήτρης Χονδροκούκης (Κύπρος) επανήλθε αγωνιστικά, περνώντας τα 2,20μ. στο ύψος. Ξεκίνησε τον αγώνα στα 2μ. και ανέβαζε συνεχώς ανά 5 εκ. – μέχρι και τα 2,25μ. όπου δεν τα κατάφερ – είχε πολύ καλό το πρώτο άλμα εκεί.
“Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την επίδοση αυτή και δεδομένου ότι ήταν ο πρώτος μου αγώνας μετά από 2.5 χρόνια αποχής από την αγωνιστική δράση. Οι άνθρωποι και τα παιδιά στο γήπεδο δημιούργησαν μια ζεστή ατμόσφαιρα και πραγματικά χάρηκα τον αγώνα αυτόν!” μας είπε στο stivoz.gr ο παγκόσμιος πρωταθλητής κλειστού του 2012.
Ο Χονδροκούκης μπήκε και στα 4χ400μ. για να βοηθήσει το νέο του σωματείο, τον Πανναξιακό, μάλιστα έτρεξε κάτω από 53″.
Επόμενος του αγώνας, στο ύψος βέβαια, στο meeting του Oordegem στις 25/5.
Η Μαρία Μπελιμπασάκη έκανε αρχή για φέτος, τρέχοντας άνετα 100αρι σε 11.84 (με ευνοικό) και 200αρι σε 24.13, ενώ έτρεξε και με την 4χ100μ. του Πανναξιακού. Στις 9/6 στο μήτινγκ “Βενιζέλεια – Χανιά” θα μπει πια δυναμικά στα 400μ. ενώ θα συνεχίσει στο meeting του Samorin.
Ο Ανδρέας Δημητράκης στα 1500μ. έτρεξε σε 3.50.58 και στα 800μ. σε 1.53.40 όπου έλαβε μέρος και ο Μάρκος Γκούρλιας, ακολουθώντας με 1.58.71. Ο Γκούρλιας στο 5αρι έκανε 14.43.76 και στις γυναίκες η Ελευθερία Πετρουλάκη έτρεξε σε σε 17.51.26.

Ρόδος
Η Νικόλ Κυριακοπούλου έκανε τον πρώτο της αγώνα φέτος στον ανοικτό, για να στηρίξει το σωματείο της (ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009) και έκανε 4,20μ. στο επί κοντώ, σε μια προπόνηση εν όψει Diamond League.
Ο 18χρονος Αλέξανδρος Παθιάκης κέρδισε με 4,60μ. στους άνδρες.
Στα 400μ. η 16χρονη Λάουρα Ζενέγια έτρεξε σε 57.3 χειρός, ενώ σε 48.48 ο 19χρονος Γιάννης Ντέτσικας.
Στη σφαιροβολία, 14,66μ. σημείωσε η Μαρία Μαγκούλια.