Είναι πολύ πιθανό ακόμη και στον ύπνο του να βλέπει αριθμούς. Γιατί όπως φαίνεται, ο Ashton Eaton έχει… ψύχωση με τα παγκόσμια ρεκόρ. Τι κι αν έχει γράψει ήδη το όνομά του δίπλα σε δύο; Τα θέλει όλα, ξανά και ξανά!

Ο Αμερικανός παγκόσμιος πρωταθλητής και Ολυμπιονίκης του δεκάθλου βρίσκεται ήδη στο Μονακό- όπως και όλοι οι υπόλοιποι σταρ του στίβου- για το Γκαλά της IAAF. Και εκεί εξομολογήθηκε τον μεγάλο του πόθο. Δεν μπορεί να σταματήσει να σκέφτεται τα παγκόσμια ρεκόρ!

Ποιο από όλα; Όλα! Σε ανοιχτό στίβο, σε κλειστό, ακόμη και το παγκόσμιο ρεκόρ δεκάθλου σε μία ώρα! Γιατί δεν μπορεί να ζήσει χωρίς πρόκληση όπως λέει. Ας τα πάρουμε όμως με τη σειρά. Πρώτο μπαίνει στο στόχαστρο το ρεκόρ του επτάθλου στον κλειστό στίβο, το οποίο βέβαια έχει ο ίδιος με 6.645 βαθμούς από πέρυσι.

«Λατρεύω τον κλειστό στίβο, γιατί είναι πιο… προσωπική σεζόν. Ο κόσμος είναι πιο κοντά, όλα στο στάδιο είναι ʽμαζεμέναʼ, μου αρέσει η ατμόσφαιρα. Θέλω να δοκιμάσω να κάνω ξανά παγκόσμιο ρεκόρ, είναι διασκεδαστικά αυτά τα πράγματα», είπε ο Eaton που πρόσθεσε πως με δεδομένο ότι θα έχει ευκαιρία μόνο για ένα Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού έπειτα από το 2014- του 2016, καθώς δεν βλέπει τον εαυτό του να πηγαίνει ως το 2018- θέλει να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία.

Μετά, είναι το παγκόσμιο ρεκόρ του δεκάθλου, αυτό το μαγικό 9.039 β. που είχε σημειώσει το 2012. «Τα ατομικά μου ρεκόρ αυτή τη στιγμή, αν συνδυαστούν, ξεπερνούν τους 9.400 βαθμούς. Ξέρω ότι μπορώ να φτάσω τους 9.300 β. αν είμαι υγιής. Άλλωστε, φέτος έκανα 8.800 έχοντας περάσει μόλις το 1,90 μ. στο ύψος, ενώ το ρεκόρ μου είναι 2,10 μέτρα», εξήγησε.

Αλλά δεν σταματάει εδώ η λίστα. Γιατί φαίνεται πως έχει αρχίσει να ψάχνει κάθε πιθανό ρεκόρ. «Φέτος η μεγαλύτερη ικανοποίησή μου ήταν ότι με το χρυσό στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα έχω πλέον στο βιογραφικό μου τον τίτλο σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις. Το μόνο που δεν έχω είναι το παγκόσμιο ρεκόρ στο δέκαθλο μέσα σε μία ώρα. Υποθέτω, μόνο αυτό μου έχει μείνει», κατέληξε ο Eaton.

Προηγούμενο άρθροΚάν’ το όπως η Γωγώ- Φιλάνδρα & Παπαγεωργίου έγιναν μανούλες, αλλά επέστρεψαν στο στάδιο
Επόμενο άρθροΕκκίνηση στη Σητεία, τερματισμός… βλέπουμε

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ