Το σώμα του μπορεί να πετύχει τα πάντα. Αν οι δεκαθλητές είναι οι… σούπερ ήρωες του στίβου, τότε ο Ashton Eaton κατέχει όλες τις υπερδυνάμεις που έχουν καταγραφεί ποτέ σε οποιοδήποτε κόμικ. Αλλά και το μυαλό του δεν πάει πίσω.

Για τους ειδικούς, ο Αμερικανός είναι μία ιδιοφυΐα και για αυτό τον συμπεριέλαβαν στα 50 μεγαλύτερα μυαλά που βρίσκονται εν ζωή! Λογικό, καθώς δεν τον βοήθησε μόνο το σώμα του, αλλά ήταν και το μυαλό του εκείνο που συνέβαλε στην κατάκτηση τριών παγκοσμίων τίτλων, σε ανοιχτό και κλειστό στίβο, τον ανέδειξε Ολυμπιονίκη αλλά και τον οδήγησε στη συντριβή των παγκοσμίων ρεκόρ σε δέκαθλο και έπταθλο, στον ανοιχτό και κλειστό στίβο αντίστοιχα.

Τη λίστα με τις 50 μεγαλύτερες ιδιοφυΐες εν ζωή κατάρτισε η ιστοσελίδα Thebestschools.gr, ενώ οι συντάκτες της έψαξαν για ανθρώπους που διαμόρφωσαν την εποχή και τον τόπο τους.

Πέρα από τον Eaton, στη λίστα υπάρχει μόνο ένας ακόμη αθλητής, ο θρύλος του μπάσκετ Μichael Jordan, ενώ οι δύο τους βρίσκονται ανάμεσα σε πολιτικούς, όπως ο Barack Obama, ηθοποιούς σαν τον Ian McKellen, μουσικούς όπως ο Bob Dyllan, επιχειρηματίες όπως ο Bill Gates και βέβαια επιστήμονες σαν τον Stephen Hawking.

Ρούλα Βλασσοπούλου

Προηγούμενο άρθροΣκάνδαλο ντόπινγκ δίχως τέλος στη Ρωσία -«Βροχή» πέφτουν οι ποινές στους Ολυμπιονίκες
Επόμενο άρθροΗμερίδες ορίων για το Πανευρωπαϊκό κλειστού στίβου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ