Είχαν χρόνια να δώσουν ένα ραντεβού αποκλειστικά δικό τους. Η κρίση είχε «στριμώξει» την κατηγορία τους μέσα στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών- γυναικών. Αλλά φέτος ξανά έπειτα από καιρό, οι Νέοι έχουν ορίσει τη δική τους συνάντηση, στις Σέρρες.

Το πρωτάθλημα της κατηγορίας, που διεξάγεται το Σαββατοκύριακο έχει πολλά γνώριμα πρόσωπα. Άλλοι από αυτούς έχουν ήδη αποδείξει τι μπορούν να κάνουν σε μεγαλύτερο επίπεδο, μετέχοντας σε σημαντικές διοργανώσεις Ανδρών/ Γυναικών. Άλλοι είναι μικρότεροι, καθώς έχουν δώσει διαπιστευτήρια στους Έφηβους/ Νεάνιδες. Όπως και να έχει όμως, στις Σέρρες αυτό το διήμερο το νέο αίμα του ελληνικού στίβου θα έχει την τιμητική του.

Οι αγώνες αποτελούν και μία καλή ευκαιρία προκειμένου να πιάσουν κι άλλοι αθλητές το όριο για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων. Ως τώρα το έχουν καταφέρει επτά άτομα. Ο Αντώνης Μάστορας, ο Τάσος Γαλαζούλας, ο Παύλος Μπόφτσης, ο Θοδωρής Χρυσανθόπουλος, η Ελισάβετ Πεσιρίδου, η Αναστασία Καρακατσάνη και η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου. Σίγουρα όμως η παρέα τους για το Τάμπερε μπορεί να μεγαλώσει.

Από τους παραπάνω, μόνο ο Γαλαζούλας θα απουσιάσει από τις Σέρρες καθώς έχει ένα πρόβλημα τραυματισμού. Ο Μάστορας έχει ήδη περάσει τα 2,24 μ. και θέλει να προχωρήσει ψηλότερα. Ο Χρυσανθόπουλος προέρχεται από το ατομικό ρεκόρ που σημείωσε στα «Τοφάλεια» περνώντας τα 5,35 μ., ενώ η Πεσιρίδου θέλει να τρέξει πιο γρήγορα από το 13.60 που έχει σημειώσει στα 100 μ. εμπόδια. Πιο μακριά από το 56,55 μ. που έχει σημειώσει ως τώρα θέλει να στείλει το δίσκο η Αναγνωστοπούλου, ενώ στους αγώνες μετέχει και η Καρακατσάνη (έχει πιάσει το όριο στα 10.000 μ.), αλλά και ο Μπόφτσης που έχει σημειώσει 16,17 μ. στο τριπλούν.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει η εμφάνιση της Μαρίας Μπελιμπασάκη στα σπριντ. Η αθλήτρια από την Κρήτη έχει κάνει έως τώρα κούρσες προπόνησης και θέλει να δείξει τις δυνατότητές της τόσο στα 100 μ. όσο και στα 200 μέτρα.

Αντίστοιχες εμφανίσεις έχει κάνει μέχρι τώρα και η Αθηνά Κοΐνη, που στις Σέρρες θα κάνει πρεμιέρα για το βασικό της αγώνισμα, στα 3.000 μ. στιπλ.

Αυτές δεν είναι οι μόνες ενδιαφέρουσες συμμετοχές στις Σέρρες. Το όριο κυνηγούν στα 400 μ. εμπ. ο Γιάννης Λουλάς και η Έφη Θεοδώρου, όπως και στο ύψος η Κατερίνα Κυριακοπούλου και στη σφυροβολία η Αγάπη Προσκυνητοπούλου, ενώ αντίστοιχες προσδοκίες έχουν και ο Νίκος Τσιώκος με τον Μανώλη Μακρή στο τριπλούν.

Στους αγώνες θα πάρουν μέρος και αρκετοί μικρότεροι. Ξεχωρίζουν η Σοφία Πιτούλη στα 1.500 μ., ο Νίκος Ξενικάκης στο μήκος, ο Μιχάλης Αναστασάκης στη σφυροβολία, η Αναστασία Μαρινάκου στα 800 μ., η Τατιάνα Γκούσιν στο ύψος αλλά και η Ηλιάνα Κοροσίδου στη σφυροβολία.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων θα μεταδοθεί ζωντανά μέσα από την επίσημη σελίδα της ομοσπονδίας.

Πρόγραμμα: www.stivoz.com/forum/calendar.php?do=getinfo&e=1437&day=2013-6-15&c=1

Προηγούμενο άρθροΠαγκύπριοι – Β’ ημέρα
Επόμενο άρθρο«Πινελιές» απομένουν για την Εθνική ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ