Κυρία Henry; Μπα! Κύριος Obergfoll είναι πιο πιθανό! Η Γερμανίδα ακοντίστρια κέρδισε τον παγκόσμιο τίτλο και το στοίχημα με τον μέλλοντα σύζυγό της. Και θα κρατήσει το όνομά της!

«Δεν έπρεπε να ρίξω τόσο νωρίς στον προκριματικό» έλεγε η Maria Abakumova για τη βολή της πάνω από τα 69 μ. δύο ώρες νωρίτερα. Η Ρωσίδα είχε απόλυτο δίκιο. Γιατί φαίνεται πως… ξύπνησε την Christina Obergfoll. Κάτι αυτό, κάτι το στοίχημα με τον Boris Henry- να κρατήσει το επίθετό της έπειτα από το γάμο τους το Σεπτέμβριο μόνο αν κερδίσει- η Γερμανίδα δεν ήθελε πολύ. Και για πρώτη φορά ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Ακολουθώντας το παράδειγμα της αντιπάλου της από τον προκριματικό, η Obergfoll έστειλε το ακόντιο στα 69,05 μ. στη δεύτερη βολή της, που αποδείχθηκε και καθοριστική. Η Abakumova από την άλλη δεν θύμιζε σε τίποτα τον εαυτό της. Ούτε το τηλεφώνημα την προηγούμενη ημέρα από τον Vladimir Putin, που της είπε ότι περίμενε μετάλλιο, ούτε καν η παρουσία του συζύγου της Dmitri Tarabin που μία ημέρα νωρίτερα είχε πάρει το χάλκινο δεν κατάφεραν να «ξυπνήσουν» τη Ρωσίδα.

Τελικά το ζεύγος είχε ακριβώς την ίδια τύχη. Με 65,09 μ., η Αbakumova ήταν τρίτη, αφού η Kimberley Mickle έκανε την έκπληξη και με 66,60 μ. την ξεπέρασε.

Όσο για την Obergfoll, δεν μπορούσε να σταματήσει να ουρλιάζει έπειτα από την τελευταία βολή. Είχε κάθε δικαίωμα. Έπειτα από δύο αργυρά σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα, μία δεύτερη και μία τρίτη θέση σε Ολυμπιακούς αγώνες, η Γερμανίδα κατάφερε επιτέλους να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Προηγούμενο άρθροΜόσχα: Ο φοίνικας… αναγεννήθηκε στο σκάμμα – Ο Tamgho έσπασε το «φράγμα» των 18 μέτρων
Επόμενο άρθροΜόσχα: Ποιος Carl Lewis; Ο Βolt τον πέρασε και αυτόν!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ