Αναρωτιέται κανείς πού τα βάζει όλα αυτά. Αν το σπίτι του Ezekiel Kemboi δεν είναι αρκετά μεγάλο, τότε σίγουρα ο Κενυάτης θα έχει πρόβλημα. Πού θα χωρέσει άλλο ένα χρυσό μετάλλιο;

Όποιος τόλμησε να σκεφτεί πως θα τον εκθρονίσει πήρε το μήνυμά του στον τελικό των 3.000 μ. στιπλ. Πρώτα από όλα ο Conseslus Kipruto που είχε την… αφέλεια να κυνηγήσει αυτή τη μεγάλη μορφή του αγωνίσματος στην τελική ευθεία. Τερματίζοντας- εννοείται πρώτος, δεν χρειάζονται αυτές οι διευκρινίσεις όταν μιλά κανείς για τον Kemboi- γύρισε και του έκανε ένα νόημα με το δάχτυλο πως τον «παγώνει». Σε ελεύθερη μετάφραση «Freeze, put the gold down»!

Νωρίτερα, περίπου 200 μ. πριν από τον τερματισμό ο καλός του φίλος, αλλά δυνατός αντίπαλος, Mahiedine Mekhissi Benabbad είχε κάνει το λάθος να προσπαθήσει να περάσει αυτόν, αλλά και τον Kipruto. Σε κλάσματα δευτερολέπτου, ο Κemboi πετάχτηκε δίπλα του όταν ανοιγόκλεισε ξανά τα μάτια του ο Γάλλος, τον είδε μπροστά του. Τη συνέχεια μπορούσε να τη φανταστεί πολύ καλά.

Ο Kemboi κέρδισε με 8.06.01, με τον Kipruto «παγωμένο», δεύτερο με 8.06.37, ενώ ο Γάλλος πήρε το χάλκινο με 8.07.86.

Αυτός ήταν ο τρίτος διαδοχικός παγκόσμιος τίτλος του Kemboi που έχει γίνει μόνιμος κάτοικος βάθρου τα τελευταία δέκα χρόνια! Πριν αρχίσει να κερδίζει, είχε πάρει τρία συνεχόμενα αργυρά μετάλλια.

Όσο λοιπόν έκανε αυτό τον ανεξήγητο μοναδικό και εντελώς προσωπικό χορό- σήμα κατατεθέν του έπειτα από τον τερματισμό, σίγουρα αναρωτιόταν πού θα χωρέσει και αυτό το μετάλλιο!

Προηγούμενο άρθροΜόσχα: Φονικά… φίνις έγραψαν ιστορία στα 400 μ. εμπόδια (+video)
Επόμενο άρθροΜόσχα: Ουκρανός… παραβίασε το ρωσικό εναέριο χώρο – Απίθανος Bondarenko «πέταξε» στα 2,41 μ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ