Ήταν μία δωδεκάδα, με την προοπτική να γίνουν 14. Αλλά έμειναν 11, με δύο στην… αναμονή.

Η ελληνική ομάδα για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα έχασε έναν αθλητή, καθώς ο Αντώνης Μάστορας επέλεξε να μην ταξιδέψει στο Πεκίνο. Ο 24χρονος, ο οποίος αυτό το καλοκαίρι έχει περάσει τα 2,30 μ., δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού. Έκρινε όμως ότι δεν αισθάνεται καλά και για αυτό αποφάσισε να αφήσει το μεγάλο ραντεβού της χρονιάς.

«Το αποφάσισε εκείνος. Αυτή τη φορά συμφώνησα μαζί του», είπε ο προπονητής του, Γιώργος Πομάσκι. Από τον ΣΕΓΑΣ δηλώνουν ότι γίνονται προσπάθειες να μεταπειστεί ο αθλητής, όμως ο προπονητής του τονίζει ότι η απόφαση είναι οριστική. «Μπορεί να είναι και μία λάθος απόφαση, αλλά είναι δική του η ευθύνη», πρόσθεσε ο Γιώργος Πομάσκι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και το χειμώνα, πριν από τη μεγάλη διοργάνωση του κλειστού στίβου, το ζήτημα του Αντώνη Μάστορα είχε απασχολήσει την ομοσπονδία. Τότε το θέμα ήταν ένα πρόβλημα που είχε προκύψει στη σχέση του άλτη του ύψους με τον προπονητή του, η οποία είχε «παγώσει». Τελικά τα πράγματα συμβιβάστηκαν για χάρη του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κλειστού στίβου, από το οποίο είχε επιστρέψει με το αργυρό μετάλλιο, η λάμψη του οποίου κάλυψε τα όποια προβλήματα υπήρχαν. Τώρα όμως, στα 24 του ο Μάστορας αποφάσισε ότι δεν ήταν στην κατάλληλη κατάσταση για να αγωνιστεί στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, όπου ίσως να είχε την ευκαιρία για πρώτη φορά να μπει στον τελικό της διοργάνωσης, καθώς σε εκείνη του 2013 στη Μόσχα είχε χάσει για μία θέση την πρόκριση.

Αυτό όμως δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα για τον Πομάσκι, αφού η Λίλη Αλεξούλη έχει πρόβλημα τραυματισμού. «Είναι ένα θέμα στον προσαγωγό. Ίσως να μην καταφέρει να αγωνιστεί στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα», είπε ο ίδιος. Η Αλεξούλη, όπως και ο Λούης Τσάτουμας, είναι σε αναμονή έως και τις 10 Αυγούστου, ώστε στη συνέχεια να μάθουν αν θα μπορούν να πάνε στο Πεκίνο με λίστα, καθώς αμφότεροι για ένα εκατοστό έχασαν το όριο απευθείας συμμετοχής.

Όλες αυτές οι εξελίξεις με το γκρουπ του Πομάσκι ίσως να επηρεάσουν στο σύνολό της την ομάδα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, σε ό,τι αφορά τους προπονητές που θα ταξιδέψουν στο Πεκίνο, καθώς όσο λιγοστεύουν οι αθλητές το ίδιο συμβαίνει και με τις θέσεις των συνοδών.

Αρχική πρόθεση του ΣΕΓΑΣ ήταν να ταξιδέψουν όλοι οι αθλητές με τον προπονητή τους στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Σε αυτό το ζήτημα, αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι για την Κατερίνα Στεφανίδη προγραμματίζεται να μπει στην ομάδα ο Παναγιώτης Συμεωνίδης. Ο προπονητής που γυμνάζει την «αργυρή» πρωταθλήτρια Ευρώπης Nick Hysong, δεν μπορεί να ταξιδέψει από τις ΗΠΑ στο Πεκίνο, καθώς τις ημέρες του Παγκοσμίου πρωταθλήματος περιμένει τη γέννηση του παιδιού του. Έτσι ο ΣΕΓΑΣ επέλεξε τον Συμεωνίδη, έναν άνθρωπο που γύμναζε παλιότερα την Στεφανίδη και την επιβλέπει τα σύντομα χρονικά διαστήματα που βρίσκεται στην Ελλάδα κάθε χρόνο, τη στιγμή που στο Πεκίνο θα βρίσκονται ούτως ή άλλως δύο ομοσπονδιακοί προπονητές επί κοντώ, ο Μανώλης Καραγιάννης, για την Νικόλ Κυριακοπούλου, και ο Δημήτρης Κυττέας, για τον Κώστα Φιλιππίδη.

Ρούλα Βλασσοπούλου

Προηγούμενο άρθροΜε 71 μέλη η Ρωσική ομάδα στο Πεκίνο και τις υψίστριες να ξεχωρίζουν
Επόμενο άρθροΟλοκληρώθηκε η συνάντηση Π/Κ Ελλάδος-Κύπρου. Πρώτη η Ελλάδα και καλές επιδόσεις στη Λάρισα

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ