Οι Αγγλοι που τοσο επικριτικοι ηταν σε κρουσματα dopping και non-show (και κατα τα λεγομενα Coe) και ζητουσαν τιμωριες και σκληρη σταση και μετα τη ληξη αυτων, προτιμησαν να διαφοροποιηθουν λιγο και να δηλωσουν την Ohuruogu σε 400 και 4χ400, παρα του οτι σε 3-4 ελεγχους ηταν αφαντη ενώ δεν έχει κανει και αγώνες (απο τις 27/7 περυσι εχει να αγωνιστεί, ειχε σχετικη ποινη ενος ετους που έληξε στις 6/8!!!)
“Christine is a world-class athlete who we are happy to select now that she has completed her suspension,” said the UK Athletics performance director Dave Collins. “No one expects more of Christine than she does of herself. I hope she is now given the room to allow her to get herself back into peak race condition.”

πηγή:sport.guardian

Η Κριστίν Οχουρουόγκου έχασε τα τρία τεστ πολύ κοντά το ένα με το άλλο όταν αναγκάστηκε να ματαιώσει την μετάβασή της σε ένα συγκεκριμένο αθλητικό προπονητικό κάμπινγκ, αλλά από αμέλειά της δεν ειδοποίησε εγκαίρως την Βρετανική Ομοσπονδία. Η Βρετ. Ομοσπονδία αποφάνθηκε μετά την εξέτασή της, κάτι που αποδέχθηκε και η IAAF, ότι η εν λόγω αθλήτρια δεν έχασε τα τρία τεστ από σκοπιμότητα αλλά από καθαρή αμέλεια. Ωστόσο, επειδή οι κανονισμοί της IAAF προβλέπουν αποκλεισμό ενός έτους ανεξαρτήτου αιτίας, της επιβλήθηκε η ποινή αυτή.
Η ποινή αυτή στοίχισε στην αθλήτρια την χρηματοδότησή της από την Βρετανική ομοσπονδία, μέσω του Lottery Funding, καθώς και κάθε προνόμιο που αφορά τους αθλητές που ανήκουν στην κατηγορία Παγκόσμιας Κλάσης, όπως την κάλυψή της από το ιατρικό team της UK Athletics κ.ά. Σε άλλα Ολυμπιακά σπορ το αντίστοιχο αδίκημα τιμωρείται με μόνο τρεις μήνες αποκλεισμό.
Η αθλήτρια, που επίσης αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να μην μπορέσει ποτέ να αγωνιστεί στου Ολυμπιακούς με τα χρώματα της Μεγάλης Βρετανίας λόγω ενός σχετικού κανονισμού της Βρετανικής Ολυμπιακής Επιτροπής αν δεν κερδίσει την έφεσή της, έδειξε εξαιρετικό ψυχικό σθένος στο να συνεχίσει την προπόνησή της καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς αυτής, χωρίς χρηματοδότηση και δουλεύοντας part-time, κάτι που είναι αξιέπαινο, και δεν ονομάστηκε στην ομάδα της Μεγάλης Βρετανίας για το Παγκ. Πρωτάθλημα τυχαία. Σε τεστ που έκανε την παραμονή τους διεθνούς μήτινγκ του Κρύσταλ Πάλας έκανε μόνη της 52.0 στα 400μ, αποδεικνύοντας ότι είναι σε καλή κατάσταση.
Επίσης, παρότι ο Μάικ Κόλινς, performance director της UK Athletics, προσφέρθηκε να βοηθήσει την αθλήτρια οικονομικά μετά την λήξη της ποινής της, η Κριστίν δεν δέχθηκε αλλά θέλησε να κερδίσει οποιοδήποτε προνόμιο με βάση τις επιδόσεις στης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και μετά…

50.56 έκανε η Ohuruogu στο test event της Osaka:

http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/athletics/6959755.stm

Ναι, ήταν εντυπωσιακό πραγματικά αν και κατά βάθος, όπως είπα και σε προηγούμενο post, το περίμενα. Κέρδισε μάλιστα και την Μονίκ Χέναγκαν, ΗΠΑ, που έκανε 51.27, ενώ και η Ντόνα Φρέηζερ έκανε ρεκόρ σαιζόν με 52.20 στην τρίτη θέση. Αλλά είναι σημαντικό ότι το έκανε πριν ξεκινήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα καθώς η ψυχολογία της θα ανέβει σημαντικά. Είναι πολύ σημαντικό να έχεις τρέξει κάτι από το να νιώθεις ότι μπορεί να το τρέξεις.
Επίσης, Ο Κρίστιαν Μάλκολμ, που έχει ταλαιπωρηθεί από ένα τραυματισμό φέτος από τον Απρίλιο, έκανε καλή εμφάνιση στα 100μ με 10.32 και έδειξε ότι συνέρχεται σιγά σιγά, αλλά δυστυχώς θα περιμένει μόνο την σκυτάλη όπου και εκεί είναι αναπληρωματικός. Έτρεξε καλύτερα πάντως από τον τέταρτο της παρέας, τον Τάιρον Έντγκαρ, που έχει όμως κάνει 10.13 φέτος.
Γενικά, ενώ μέχρι τις τέλη της περασμένης εβδομάδας υπήρχε μια γενικότερη απαισιοδοξία, ξαφνικά έχει κάνει την εμφάνιση του ένας έντονος ενθουσιασμός ανάμεσα στους Βρετανούς, με καλά νέα να διαδέχονται το ένα το άλλο, και μάλιστα υπάρχει και μια γενική συσπείρωση γύρω από την ομάδα ακόμη και από τους “πολιτικούς” αντιπάλους της UK Athletics. Προχθές μάλιστα ο Σεμπάστιαν Κόου εκλέχθηκε ως ένας από τους τέσσερεις αντιπροέδρους της IAAF, και τα προγνωστικά λένε ότι θα διαδεχθεί τον Ντιάκ το 2011, το οποίο αποτελεί ακόμη μια μεγάλη επιτυχία για τον Βρετανικό στίβο.

Δηλαδή τώρα τι να πει κανεις?
(…)

http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/athletics/6968853.stm

http://newsimg.bbc.co.uk/media/images/44085000/jpg/_44085299_dip2_getty416.jpg[/IMGL]

Και κάτι για το αντίστοιχο θέμα…

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση Ελλάδος-Κύπρου Π/Κ (Αθήνα) 2007
Επόμενο άρθροBαλκανικη συναντηση παιδων/κορασιδων – Τουρκια