Ο 4ος αγωνας της σειράς Diamond League γίνεται την Παρασκευή 27/5 και το κύριο πρόγραμμα το Σάββατο 28/5 στο Eugene, στη Μέκκα του στίβου οπως χαρακτηρίζεται. Πρόκειται για το meeting Prefontaine Classic, που γίνεται από το 1975 στη μνήμη του Αμερικανού πρωταθλητή αποστάσεων Steve Prefontaine.
Είναι ο μοναδικός αγώνας της σειράς στην Αμερική πλέον, καθώς τη θέση της Νέας Υόρκης πήρε το Rabat -εκεί όπου έγινε ο προηγούμενος αγώνας.
Ο Κώστας Φιλιππίδης μετέχει από ελληνικής πλευράς το Σάββατο, καθώς το επικοντώ ανδρών είναι για 2η φορά στο πρόγραμμα. Στη Σαγκάη είχε κερδίσει ο Αμερικανός Kendricks με 5,88μ. και τον Lavillenie δεύτερο, ενώ ο Φιλιππίδης έμεινε με 5,52μ. στην 7η και εκτός βαθμολόγησης θέση. Οι τρεις τους με τον Καναδό Barber, τους Πολωνούς Lisek και Wojciechowski και τον Κινέζο Xue θα αναμετρηθούν στην αρχή του προγράμματος του Σαββάτου, στις 12:18 το μεσημέρι τοπική ώρα, 22:18 ώρα Ελλάδος.
Το δίωρο κύριο πρόγραμμα ξεκινάει στις 23:00 και θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ2.
Τα σπριντ κλεβουν την παράσταση καθώς στα 100μ. θα αγωνιστούν οι Αμερικανοί Gatlin – Gay – Rodgers, αλλά και οι Powell, deGrasse, Ogunode, ενώ στο 200αρι γυναικών μετέχουν οι 2 αθλήτριες που έκαναν τη φανταστική κούρσα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα πέρυσι, η Schippers και η Thompson.
Ξεχωρίζουν επίσης οι Taylor και Tamgho στο τριπλούν και οι Yego και Walcott στον ακοντισμό.
Στο 400αρι γυναικών, είναι οι Miller, McCorory και βέβαια η Richardson-Ross ενώ στα εμπόδια θα είναι η Kendra Harrison και 5 ακόμα Αμερικανίδες που έχουν κατέβει τα 12″50.
Το πρόγραμμα κλείνει το παραδοσιακό Bowerman Mile με πλειάδα σπουδαίων αθλητών.
Σε αγωνισματα εκτός προγράμματος το Σάββατο, στα 110μ. εμπόδια θα είναι οι Τζαμαικανοί McLeod, Parchment οι Αμερικανοί Merritt, Oliver και ο Martinot-Lagarde, όλοι τους με ρεκόρ κάτω από τα 13″, ενώ στα 400μ. ο L.Merritt και οι James, Makwala, Masrahi, McDonald που έχουν ρεκόρ κάτω από τα 44″
Την Α’ ημέρα, την Παρασκευή, θα γίνουν ορισμένα αγωνίσματα εκτός προγράμματος -στα 5000μ είναι δηλωμένη και η Αλεξια Παππα αλλά μάλλον δεν θα είναι παρούσα- και στα 10.000μ. ανδρών ξεχωρίζει ο Mo Farah. Για τη σειρά (στις 6:10 πρωί Σαββάτου για Ελλάδα) θα γίνει η σφαιροβολία ανδρών με Hoffa-Kovacs, το μήκος γυναικών με Reese και Spanovic και η δισκοβολία γυναικών με την Perkovic.
-> Πρόγραμμα/συμμετοχές/αποτελέσματα
Η Kendra Harrison έσπασε το 12˝25 της Βουλγάρας Ginka Zagorcheva, που είχε κάνει παγκόσμιο ρεκόρ στο Βαλκανικό της Δράμας το 1987, και με 12˝24 έκανε τη 2η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών, και την καλύτερη επίδοση που έχει σημειωθεί ποτέ εκτός Βουλγαρίας (η Yordanka Donkova έχει κάνει 12˝21 και 12˝24 τον Αύγουστο του 1988 στη Στάρα Ζαγόρα).