Ένα υπέροχο αθλητικό διήμερο διοργάνωσε ο Α.Γ.Ε.Σ. ΚΑΜΕΙΡΟΣ 2009 το οποίο είχαν την ευκαιρία να γευτούν όλοι όσοι αγαπούν τον Κλασσικό Αθλητισμό.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012 το πρωί στο Στάδιο Ιωάννης Πρώτος στον Άγιο Σουλά με την διοργάνωση της «1ης Χειμερινής Συνάντησης Κλασσικού Αθλητισμού – ΑΓΕΣ ΚΑΜΕΙΡΟΣ». Συμμετείχαν οι αθλητικοί σύλλογοι του νησιού Γ.Α.Σ. «Η ΥΓΕΙΑ» ΡΟΔΟΣ, Α.Ο.ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ, Γ.Σ.ΔΙΑΓΟΡΑΣ, Α.Γ.Ε.Σ.ΚΑΜΕΙΡΟΣ 2009 καθώς και τα Δημοτικά Σχολεία Φανών, Παραδεισίου, Μαριτσών και Παστίδας όπου έλαβαν μέρος στα kidʼs athletics που διεξήχθησαν κατά την διάρκεια των αγώνων. Επίσημη προσκεκλημένη του συλλόγου Α.Γ.Ε.Σ.ΚΑΜΕΙΡΟΣ η 8η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια 2011 στην πόλη Daegu, κάτοχος του πανελλήνιου ρεκόρ Γυναικών στο άλμα επί κοντώ, Πανελληνιονίκης με συνεχόμενα πανελλήνια ρεκόρ, 16η αθλήτρια παγκοσμίως όλων των εποχών στο αγώνισμά της και καλύτερη αθλήτρια της χρονιάς για το 2011, κα.Νικόλ Κυριακοπούλου.
Η κυρία Κυριακοπούλου, κέρδισε τις καρδιές όλων μικρών και μεγάλων, αθλητών και μη, με την παρουσία της, την απλότητα του χαρακτήρα της και την προσωπικότητά της. Φωτογραφήθηκε ακούραστα με όλα τα παιδιά που συμμετείχαν, μοίρασε διπλώματα συμμετοχής στους μικρούς αθλητές και απένειμε μετάλλια στους νικητές. Οι αγώνες στέφθηκαν με επιτυχία και σʼαυτό βοήθησε και η συμμετοχή του κόσμου που παρόλο την στιγμιαία νεροποντή δεν αποχώρησαν παρά μέχρι που τελείωσε ο αγώνας. Στους αγώνες συμμετείχε και ο πρωταθλητής του μήκους Σάββας Διακονικόλας, ο οποίος είναι πρόσφατη μεταγραφή του ΑΓΕΣ ΚΑΜΕΙΡΟΣ.

Πρόθεση του συλλόγου είναι να καθιερωθούν οι συγκεκριμένοι αγώνες και να εμπλουτίζονται κάθε χρόνο με συμμετοχές, και εκπλήξεις ούτως ώστε να υπάρχει αθλητικό ενδιαφέρον κατά την χειμερινή περίοδο στην περιοχή, με απώτερο στόχο την προσέλκυση όσο δυνατόν περισσότερων παιδιών που μένουν στη Δυτική Ρόδο στο στίβο. Σίγουρο είναι πως μετά την επιτυχία του πρώτου αγώνα οι άνθρωποι του συλλόγου έχουν κάθε λόγο να τους καθιερώσουν.

Το ίδιο απόγευμα, πραγματοποιήθηκε η κοπή της πίτας του Α.Γ.Ε.Σ. ΚΑΜΕΙΡΟΣ 2009, κατά την διάρκεια της οποίας ο σύλλογος απένειμε τιμητική πλακέτα στην Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Νικόλ Κυριακοπούλου για την προσφορά της στον Κλασσικό Αθλητισμό. Οι άνθρωποι του συλλόγου της αφιέρωσαν βίντεο με αποσπάσματα από τους αγώνες της και από τα Πανελλήνια ρεκόρ της το οποίο προβλήθηκε σε οθόνη και έκανε την Πρωταθλήτρια να «λυγίσει» από τη συγκίνηση κάνοντάς αυτήν και πολλούς μέσα στην αίθουσα να δακρύσουν. Όλοι οι παρευρισκόμενοι έμειναν άφωνοι από αυτό που εξελίσσονταν μπροστά τους, από την απλότητά της και από το μεγαλείο της προσωπικότητάς της. Οι εκπλήξεις όμως δεν τελείωσαν εκεί. Ο πρόεδρος του συλλόγου κ.Σπύρος Ράμμος της απένειμε τιμητική πλακέτα και ο Γενικός Αρχηγός κ.Μανώλης Κρητικός αναμνηστικά δώρα του συλλόγου. Η ίδια φανερά συγκινημένη ευχαρίστησε τα μέλη του συλλόγου για την θερμή τους υποδοχή και την τιμή που της έκαναν, αναγκάζοντας όλη την αίθουσα να ξεσπάσει σε δυνατά χειροκροτήματα που δεν έλεγαν να σταματήσουν.

Την επόμενη ημέρα σε μια συνδιοργάνωση με τον Πολιτιστικό & Λαογραφικό Σύλλογο Σορωνής το Αμπερνάλλι, πραγματοποιήθηκε συζήτηση με την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Νικόλ Κυριακοπούλου, και τους αθλητές του συλλόγου. Εκεί η κα. Κυριακοπούλου απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που είχαν προετοιμάσει οι αθλητές του συλλόγου αλλά και οι γονείς τους, οι οποίες αφορούσαν στο προπονητικό και αγωνιστικό της πρόγραμμα, αλλά και στην προσωπική της ζωή, μιας και οι θυσίες που απαιτούνται στον πρωταθλητισμό αλλά και οι χαρές που εισπράττονται από αυτόν είναι μεγάλες. Τα παιδιά έτσι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά έναν παγκόσμιο πρωταθλητή και να ανταλλάξουν απόψεις συζητώντας αθλητικά θέματα. Στη συζήτηση συμμετείχε και ο Σάββας Διακονικόλας ο οποίος κατέθεσε και αυτός την δική του εμπειρία και γνώση στις ερωτήσεις των παιδιών καθώς και ο κ.Ανδρέας Λιναρδάτος τέως Ομοσπονδιακός Προπονητής ομάδας στίβου στο sprint. Στο τέλος της συζήτησης η κα.Κυριακοπούλου ξεναγήθηκε στο Λαογραφικό Σπίτι Σορωνής όπου ενημερώθηκε για τα ήθη και τα έθιμα του τόπου από τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου

απο ΑΓΕΣ ΚΑΜΕΙΡΟΣ

H Νικολ Κυριακοπούλου μας δήλωσε σχετικα πως ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία και αξιόλογη προσπαθεια που πρέπει και αξίζει να στηριχθεί. Επίσης τόνισε πως οι εγκαταστάσεις ήταν πολύ καλές ενώ θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν και για προετοιμασία!
Ακόμη ως ευχαριστήρια δήλωση παρέθεσε την ακόλουθη: ” Η απόδοση ενός αθλητή εξαρτάται από πολλούς παράγοντες… από τους σπουδαιότερους: η αποδοχή… το χειροκρότημα… η αγάπη του κόσμου… Γέμισα με συναισθήματα χαράς και συγκίνησης… σε εκείνο το μοναδικό… ανεξίτηλα χαραγμένα μέσα μου… διήμερο στη Σορονή της Ρόδου με τους καινούργιους φίλους μου… αθλητές – μελλοντικοί πρωταθλητές και παράγοντες του ΑΓΕΣ ΚΑΜΕΙΡΟΣ 2009… μελλοντικοί μου εμπνευστές και συμπαραστάτες… στις προσπάθειές μου για το κυνήγι της επιτυχίας..!

Προηγούμενο άρθροΟριστικά δύο αγώνες στον κλειστό στίβο
Επόμενο άρθροΠαγκύπριοι μαθητικοί ανώμαλοι δρόμοι

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ