Στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011 διεξήχθησαν οι 24οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες Στίβου, με μεγάλη συμμετοχή παρά τα όσα προβλήματα και περιορισμούς, απο τους συλλόγους του Αιγαίου.
Συμμετείχαν 42 σωματεία στίβου και 12 σωματεία – σχολεία με ΑμεΑ από 14 νησιά, με 400 περίπου αθλητές και αθλήτριες, προπονητές, εκπρόσωποι σωματείων και 100 επιπλέον επισκέπτες συνοδούς από τα νησιά της ΧΙΟΥ-ΣΑΜΟΥ-ΙΚΑΡΙΑΣ-ΑΝΔΡΟΥ-ΜΥΚΟΝΟΥ-ΝΑΞΟΥ-ΣΥΡΟΥ-ΜΗΛΟΥ-ΛΕΡΟΥ-ΚΩ-ΚΑΛΥΜΝΟΥ-ΡΟΔΟΥ-ΛΗΜΝΟΥ και φυσικά της ΛΕΣΒΟΥ.

Αποτελέσματα: http://www.stivoz.gr/?p=16933
Στη συνολική βαθμολογία, ο σύλλογος της Υγείας Ρόδου επικράτησε, και ακολούθησαν οι σύλλογοι της Καλύμνου, Α.Σ. Καζωνής και Α.Σ. 2000

Στην τελετή έναρξης βραβεύτηκαν οι δέκα καλυτεροι αθλητές-τριες του Αιγαίου , Ρεμπούλη Ουρανία, Σεϊτανίδης Παντελής, Ζωγραφάκη Μαρία, Κατσιματίδου ΄Αννα, Θεοδώρου Κλέλια, Πετράκης Κων/νος, Κοτρωνάκης Γιάννης, Παγίδα Ελένη, Λιτσολάρι Ιωάννα, Χατζίου Πέτρε και οι προπονητές τους Θεοδωρίδης Δημήτρης, Παπαθεοδώρου Δημήτρης, Κορφιάς Νίκος, Παπαντωνάκης Μιλτιάδης, Ρακόπουλος Γιώργος, Ζορμπάς Βαγγέλης και Κοντός Γρηγόρης για τις επιτυχίες και διακρίσεις τους, κατά την φετινή αγωνιστική χρονιά 2011.

Τους αγώνες τίμησαν με την παρουσία τους οι κ.κ.:
Νίκος Σηφουνάκης , Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής-Βουλευτής Λέσβου, Δημήτρης Χαλκιώτης Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Αθανάσιος Γιακαλής Γεν. Γραμματέας Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, Δημήτρης Βουνάτσος Δήμαρχος Λέσβου, οι οποίοι στην τελετή έναρξης βραβεύτηκαν από την Οργανωτική Επιτροπή για την προσφορά τους στον θεσμό των αγώνων
Από τον Κεντρικό ΣΕΓΑΣ παραβρέθηκαν οι κ.κ.: Βασίλης Σεβαστής Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, ο οποίος τιμήθηκε και εκείνος για την προσφορά του, όπως επίσης ο Δημάκος Παναγιώτης Γεν. Γραμματέας, Θεόδωρος Βόσσος Πρόεδρος Επιτροπής Ανάπτυξης και Αγώνων και η κ. Φωτεινή Παππαδάκη Μέλος Δ.Σ.
Τους αγώνες διοργάνωσαν η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και ο ΣΕΓΑΣ, με την συνεργασία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, του Δήμου Λέσβου και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Λέσβου.
Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Λέσβου ευχαριστεί θερμά όλους όσους συνετέλεσαν στην επιτυχία των αγώνων. Τον Σύλλογο Κριτών Κλασικού Αθλητισμού Λέσβου, τους Εθελοντικές Ομάδες (Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, Σύλλογο Ιππείου, Δασοπυροσβεστών, Πυροσβεστών, χορευτικό συγκρότημα Ταξιαρχών)., τους Χορηγούς και αθλοθέτες όπως το Επιμελητήριο Λέσβου, την Ναυτιλιακή Εταιρία Λέσβου, την εταιρία Καλογρίδης-Κομνηνός, όπως και άλλους πολλούς για τους οποίους η ΕΑΣ θα εκδώσει ξεχωριστό δελτίο τύπου για να τους ευχαριστήσει όλους.
Τέλος ευχόμαστε και ελπίζουμε να συνεχιστεί ο θεσμός των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων
προς όφελος της νέας γενιάς και των νησιών του ΑΙΓΑΙΟΥ.

Προηγούμενο άρθροΑιγαιοπελαγίτικοι (Μυτιλήνη) 2011
Επόμενο άρθροΜε μεγάλη συμμετοχή έγινε το 3ο Race for the Cure

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ