Δύο πανελλήνια ρεκόρ και 3 επιτεύξεις ορίων για το Παρίσι (13 πλέον οι αθλητές με όριο) ήταν ο απολογισμός της 1η ημέρας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος κλειστού Στίβου στην Παιανία.
Στο μήκος ανδρών, ο Λούης Τσάτουμας [Μεσσηνιακός] αισθάνθηκε στο 1ο του άλμα μια ενόχληση, έκανε όμως κ ένα ακόμα άλμα στο οποίο προσγειώθηκε στα 8,21, βελτιώνοντας κατα 1εκ το πανελλήνιο ρεκόρ που είχε. Ο Γιώργος Τσάκωνας [ΟΣΦΠ] είχε άλμα στα 7,97 κι έκανε κι αυτός το όριο για το Παρίσι!
Στο επικοντώ γυναικών, η Νικολ Κυριακοπούλου [ΑΟ Μεγάρων] (που πλησίασε και το 4,62) πέρασε τα 4,55 βελτιώνοντας το πανελλήνιο ρεκορ της που είχε κάνει πρόσφατα με 4,51, ενώ ισοφάρισε και το απόλυτο πανελλήνιο ρεκόρ το οποίο συγκατέχει με την Αφροδίτη Σκαφίδα – η οποία ήταν 2η όμως δεν κατάφερε να περάσει το όριο των 4,40.
Στο ύψος ανδρών, ο Κώστας Μπανιώτης χρειάστηκε μπαράζ στα 2,27 για να κερδίσει τον Δημήτρη Χονδροκούκη [ΟΣΦΠ], που έκανε αρχικα ατομικο ρεκορ στο οριο των 2,25, και μετά πέρασε και το 2,27, ενώ είχε καλά άλματα και στα 2,29! Στα 2,21 ο Αντώνης Μάστορας, δεν κατάφερε μετά το όριο των 2,25 παρότι είχε καλά άλματα.
Η Γεωργία Κοκλώνη [ΑΕΚ] απ το πρωί είχε κάνει το όριο με 7″28, και το απόγευμα έτρεξε περίπου στα ίδια επίπεδα, σε 7″27. Στο φωτοφινις τη 2η θέση πήρε η Μαρία Καρασταμάτη από τη Μαρία Γάτου, στα 7″62.
Στους άνδρες ο Άγγελος Αγγελάκης που προήλθε απο μια εβδομάδα ίωσης, επικράτησε με 6″69 -και πού κοντά στο όριο των 6″65- ενω τον ακολούθησε ο Λυκούργος Τσάκωνας με 6″76.
Η Αγνή Δερβένη έτρεξε σε 54″98 τα 400μ ουσιαστικά χωρίς συναγωνισμό, αλλά και στην 1η σειρά αφού το πρωί παραπήγε άνετα. Στους άνδρες νικητής ο Σωτήρης Ιακωβάκης.
Ο Μιχάλης Σταματόγιαννης έριξε 19,02 στη σφαίρα, όσο και το πρωί!
Στο μήκος η Έλενα Καφούρου επικράτησε με 6,22 έναντι 6,18 της Ευαγγελίας Γαλένη.
Στα 1500μ νικητές με διαφορα η Μαρία Πάνου και ο Ανδρέας Δημητράκης.

Μάλλον μειωμένη η συμμετοχή, ειδικά σε κάποια αγωνίσματα όπως το μήκος, αλλά υπήρξαν ελπιδοφόρα μηνύματα για το εγγυς μέλλον τουλάχιστον.
Η έλλειψη αγώνων ήταν εμφανής και στοιχισε τόσο στη “βάση” όσο σίγουρα και σε κάποιους πρωταθλητές μας που θα μπορούσαν να καταφέρουν τα όρια.
Μακαρι να τους δοθεί μια ακόμα ευκαιρία αν υπάρχει δυνατότητα για διεξαγωγή ημερίδας το επόμενο Σάββατο…

Αποτελέσματα: http://www.stivoz.gr/?p=17297

Προηγούμενο άρθρο1η ημέρα Παν. Πρωτ. Α/Γ προκριματικοί: Κοκλώνη όριο με 7,28
Επόμενο άρθρο2η ημέρα Πανελληνίου Πρωταθλήματος …χωρίς προκριματικούς

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ