Όταν έφτασε στο ΣΕΓΑΣ το έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για τη φετινή επιχορήγηση, δεν ήξεραν τι είναι χειρότερο. Ο αριθμός που έγραφε, ή η λέξη πριν από το ποσό.

Ο συνδυασμός των δύο πάντως σίγουρα είναι καταστροφικός. Σύμφωνα με αυτό, η ομοσπονδία του στίβου αναμένεται να επιχορηγηθεί από την Πολιτεία με «έως και 2.800.000 ευρώ». Τι σημαίνει αυτό; Αβεβαιότητα και περικοπές, λογικά, αφού οι αριθμοί δεν… βγαίνουν.

Αρκεί να αναλογιστεί κανείς, πως την περασμένη χρονιά ο ΣΕΓΑΣ πήρε 3.700.000 ευρώ από το κράτος και επιπλέον 2.350.000 από χορηγούς και πάλι τα πράγματα αποδείχθηκαν εξαιρετικά δύσκολα για τη λειτουργία της ομοσπονδίας η οποία- όπως έχει δηλώσει και παλιότερα ο Κώστας Παναγόπουλος- απαιτεί 6 εκατομμύρια το χρόνο, παρά τι περικοπές που έχουν γίνει.

Εξίσου ανησυχητικό όμως είναι πως στο έγγραφο αναφέρεται ότι ακόμη και αυτά τα 2.800.000 δεν είναι εξασφαλισμένα, καθώς όπως σημειώνεται ο ΣΕΓΑΣ θα πάρει… έως τόσα. Και εύλογα βέβαια δημιουργείται το ερώτημα πώς μία ομοσπονδία θα κάνει προγραμματισμό και έξοδα, όταν δεν μπορεί να προσδιορίσει με σαφήνεια τα έσοδα που θα έχει στη διάθεσή της.

Και πέρα από όλα αυτά, δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι έφυγε ολόκληρο το πρώτο τρίμηνο του έτους, με τις αθλητικές ομοσπονδίες να αγνοούν το ποσό που θα λάβουν ως κρατική επιχορήγηση και με τον ΣΕΓΑΣ να μην έχει εισπράξει ούτε ευρώ σε αυτό το διάστημα.

Ρούλα Βλασσοπούλου

Προηγούμενο άρθροΗ Λεδάκη αφήνει πίσω της τον τραυματισμό και πιάνει ξανά δουλειά
Επόμενο άρθροΤέλος για τον Liu Xiang- Ο «χορευτής της Σανγκάης» κρεμάει τα καρφιά του (Video)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ