Όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός anti-doping των ΗΠΑ, η πρωταθλήτρια των ΗΠΑ στα 100μ. Sha’Carri Richardson έχει αποδεχθεί διαθεσιμότητα ενός μηνός – βάσει των ισχύοντων διεθνών κανόνων.

Η Richardson ήταν θετική σε έναν μεταβολίτη ούρων της Δ9-τετραϋδροκανναβινόλης (THC), το κύριο ψυχοδραστικό συστατικό της κάνναβης, της μαριχουάνας και του χασίς, πάνω από το όριο των 180ng/mL, σε δείγμα στα trials στις 19 Ιουνίου 2021.

Πρόκειται για ουσία κατάχρησης που τιμωρείται για χρήση την ίδια την ημέρα αγώνα.
Η διαθεσιμότητα είναι για ένα μήνα, το ελάχιστο επιτρεπόμενο, επειδή η χρήση της κάνναβης δεν σχετίζεται με τις αθλητικές επιδόσεις – και επειδή ολοκλήρωσε με επιτυχία ένα συμβουλευτικό πρόγραμμα σχετικά με τη χρήση κάνναβης.

Η ποινή του ενός μηνός ξεκίνησε από 28 Ιουνίου. Το αποτέλεσμα του control οδηγεί σε ακύρωση της Richardson ως προς τον ημιτελικό και τελικό των 100μ. των trials και αυτομάτως βάσει της πολιτικής των ΗΠΑ στα trials, τη θέτει εκτός του αγωνίσματος για Tokyo.
Ήδη γίνεται λόγος πως έχει ειδοποιηθεί η Jenna Prandini που ήταν 4η αλλά και η Gabby Thomas που ήταν 5η.

Ωστόσο υπάρχει ακόμα το ενδεχόμενο της συμμετοχής της στην 4χ100μ., κάτι που θα αποφασίσει η Ομοσπονδία που θα κάνει προσεχώς την οριστική δήλωση, αν και τυπικά πλέον δείχνει δύσκολο. Οι δηλώσεις θα περιλαμβάνουν 3+1 στα 100μ. και 5+1 στην 4χ100μ.

Η Richardson έχει την 2η καλύτερη επίδοση φέτος στα 100μ. με 10.72 (6η αθλήτρια διαχρονικά) μετά τα 10.63 της Fraser.

Η Ομοσπονδία εξέδωσε ανακοίνωση που έκανε λόγο περισσότερο για διασφάλιση της ψυχικής υγείας της Richardson – η οποία υποστήριξε ότι βρέθηκε σε έναν συναισθηματικό πανικό στην εiδηση του θανάτου της βιολογικής μητέρας της που συνέβη κατά τα trials. Μάλιστα τότε μετά την κούρσα της είχε τρέξει στη γιαγιά της στις εξέδρες αγκαλιάζοντάς την σε μια φορτισμένη στιγμή.

Προηγούμενο άρθροTallinn2021 – Η ομάδα Κ23
Επόμενο άρθροΠαγκύπριο Κ18 (Λεμεσός) 1-2.7.2021

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ