-Ποια είναι τα στοιχεία που έχεις βελτιώσει φέτος?

Καταρχήν κάθε αθλητής ιδιαίτερα νέος θα πρεπει να βελτιώνεται καθε χρόνο. Περισσότερο δυνάμωσα στο κοντάρι κι έτσι από το χειμώνα άρχισα να χρησιμοποιώ νέα κοντάρια. Τεχνικά ψηλά, στο ενοργανίστικο ας πούμε τμήμα είχα ήδη καλό επίπεδο. Έχω γίνει όμως πιο γρήγορη στο τρέξιμο, σε διάδρομο και τοποθέτηση, που χρειάζεται βελτίωση.

Είχα κάνει 2 συνεχόμενες χρονιές 4,20. Πέρυσι είχα απογοητευτεί, άλλαξα προπονητή, είχα σταματήσει μάλιστα ενάμιση μήνα σε αγωνιστική περίοδο.

Απ το κλειστό ήμουν καλά και ήθελα πάνω απ τα 4,20. Μόλις κατάφερα να χρησιμοποιώ τα νέα κοντάρια κατάλαβα ότι θα μπορώ και θα μαι σταθερή σε αυτά τα ύψη και στης τάξης του 4,30.

-Έχεις κάποια πρότυπα αθλητών, κάποια αθλήτρια του επικοντώ που θαυμάζεις?

Σίγουρα την Isinbayeva, όπως και τον Bubka, και νομίζω ότι αποτελούν πρότυπο και σχεδόν για κάθε αθλητή. Είναι αθλητές που κάνουν το αγώνισμα μου τέλεια.

-Στους αγώνες πως είσαι σε σχέση με τις αντιπάλους σου?

Δεν κοιτάω τι κάνουν οι συναθλήτριές μου, είμαι μόνη, εγώ και το κοντάρι, και ο πήχυς και το στρώμα στην προσπάθεια.. Μόνο όταν κρίνεται κάτι απλά σηκώνω το κεφάλι και παρατηρώ την προσπάθεια ως προς το αποτέλεσμά της, και μετά ξαναξαπλώνω.

-Πως βλέπεις το μέλλον του επικοντώ, υπάρχει βάθος?

Υπάρχουν νέα παιδιά, που θέλουν όμως γενικότερη στήριξη, και βοήθεια οικονομική. Κάποιο παιδί ιδίως από επαρχία πως θα έχει και πως θα καλύψει τον εξοπλισμό, τη σειρά των κονταριών. Έτσι χάνονται ταλέντα.

-Πέρα από τον πρωταθλητισμό σε θέμα σπουδών πως προχωράς?

Είμαι στο ΤΕΦΑΑ και θα μπω 3ο έτος. Αυτό το 6μηνο που αγωνιστικά είμαι καλά κι έχω κάποιους στόχους δεν παρακολούθησα, αλλά από Σεπτέμβριο κανονικά πάλι. Αποσκοπώ να μη μου πάρει πάνω απο 5 χρόνια να τελειώσω τη σχολή!

Καλή επιτυχία σε όλους τους στόχους ευχόμαστε!!!

Προηγούμενο άρθροΒενιζέλεια – Λεμπέσης, Καφούρου, Τσιάμης στην ομάδα για Λειρία
Επόμενο άρθρο10"38 ο Π.Ιωάννου στους ΑΜΚΕ, 11"40 η Αρτυματά, στα 2,25 ο Κ.Ιωάννου