Ξεκίνησαν τη συνεργασία τους με εξαγγελίες για μία νέα εποχή, όταν ο ΣΕΓΑΣ ακολούθησε τη φυσική εξέλιξη των πραγμάτων επιτρέποντας την είσοδο τεχνοκρατών στο ΔΣ. Αλλά ότι αρχίζει ωραία κινδυνεύει να τελειώσει με… πόνο. Γιατί πλέον είναι ορατό πως το ΔΣ της ομοσπονδίας του στίβου δεν μπορεί να συνεχίσει αρμονικά με την ίδια σύνθεση.

Η μαραθώνια κόντρα που έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες ανάμεσα στο Βασίλη Σεβαστή, που άνοιξε την πόρτα στα νέα πρόσωπα, και τον Δημήτρη Ανδριόπουλο, που δέχθηκε να μετάσχει στη νέα προσπάθεια σε μία δύσκολη εποχή, έφτασε στο αποκορύφωμα. Συνδετικός κρίκος ανάμεσά τους ο Κώστας Παναγόπουλος, ο άνθρωπος που αποδέχθηκε την πρόταση του Σεβαστή να πάρει τη σκυτάλη και έπεισε τον Ανδριόπουλο να ασχοληθεί με τα κοινά του στίβου.

Αφορμή για τη σύγκρουση, η συνέντευξη που έδωσε ο ταμίας του ΣΕΓΑΣ στο stivosnews, όπου τα λεγόμενά του ενόχλησαν τον Σεβαστή με τον πρώην πρόεδρο και νυν γ.γ. να του απαντά ζητώντας ακόμη και την παραίτησή του. Οι αιτίες όμως είναι πολλές.

Ο πιο σημαντικός λόγος για τη μεταξύ τους σύγκρουση φαίνεται πως αφορά τη σύμβαση της ομοσπονδίας με τον Μάκη Ασημακόπουλο, για τον μαραθώνιο αλλά και συνολικά το μάρκετινγκ της ομοσπονδίας πλέον. Στη συνεδρίαση του ΔΣ στο οποίο εγκρίθηκε η σύμβαση, ο Ανδριόπουλος εξέφρασε τις ενστάσεις του. Την επόμενη ημέρα έφτασε στα γραφεία της ομοσπονδίας πρόταση συνεργασίας από εταιρία, η οποία περιελάμβανε αρκετούς από τους όρους της σύμβασης με τον Ασημακόπουλο. Κάτι το οποίο αντιμετώπισαν με… καχυποψία οι δύο ισχυροί άνδρες της ομοσπονδίας.

Το ζήτημα δεν σταμάτησε εκεί, αφού ο Ανδριόπουλος με mail του προς τον Σεβαστή και τον Παναγόπουλο ανέφερε πως έπρεπε να γίνει διαγωνισμός για μία τέτοια σύμβαση. Ο νομικός σύμβουλος της ομοσπονδίας ανέλαβε να απαντήσει, και αντέκρουσε τα επιχειρήματα λέγοντας πως για το μάρκετινγκ ο νόμος προβλέπει εξαίρεση από διαγωνισμό.

«Αφενός όλες οι ενέργειές μας είναι κάτι παραπάνω από νόμιμες, είναι κρυστάλλινες. Αφετέρου πιστεύω πως ο κ. Ανδριόπουλος εξυπηρετεί άλλα συμφέροντα με αυτές του τις πράξεις», ήταν η δήλωση του Σεβαστή για το ζήτημα.

«Δεν έχω τριβές με κανέναν. Λέω την άποψή μου. Είμαι ταμίας του ΣΕΓΑΣ, διαχειρίζομαι δημόσιο χρήμα και οδηγός μου είναι η διαφάνεια και η διαύγεια. Γίνεται μία εσωτερική συζήτηση στην ομοσπονδία που δεν έχει ολοκληρωθεί», ήταν το σχόλιο του Ανδριόπουλου, που επιφυλάχθηκε να απαντήσει στην προτροπή του Σεβαστή να παραιτηθεί όταν ενημερωθεί για τις δηλώσεις του πρώην προέδρου.

Μέσα σε όλα αυτά ο Παναγόπουλος καλείται να παίξει το ρόλο του… πυροσβέστη, αφού στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ελληνικός στίβος δεν έχει την πολυτέλεια για εσωτερικές κόντρες. Μάλιστα, όπως τόνισε σε δήλωσή του, η ενότητα είναι βασική προϋπόθεση προκειμένου να παραμείνει στη θέση του προέδρου.

«Από την πρώτη ημέρα της παρουσίας μου στο ΣΕΓΑΣ εδώ και 13 χρόνια έως και σήμερα οι αποφάσεις του ΔΣ ήταν και είναι απολύτως σύμφωνες με τη νομιμότητα, απολύτως διαφανείς και εξυπηρετούν πάντα τα συμφέροντα της ομοσπονδίας. Θεωρώ ότι το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε αυτή την ώρα είναι να σταματήσουμε τις δημόσιες αντιπαραθέσεις και να επικεντρωθούμε στη δύσκολη προσπάθεια να κρατήσουμε τον ελληνικό στίβο ζωντανό. Αυτή είναι για μένα καθοριστική προϋπόθεση προκειμένου να συνεχίσω στην προεδρία του ΣΕΓΑΣ», δήλωσε ο Παναγόπουλος.

Προηγούμενο άρθροΟ Tamgho θέλει… εκδίκηση
Επόμενο άρθροΚάνουν πάρτι με καλό σκοπό!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ