Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 10.000μ έγινε στη Νεα Ιωνία
Νικήτρια στις γυναίκες με 33’11″77 η Τίνα Κεφαλά της ΑΕΚ, δεύτερη η Ρήγα (και 1η στις νέες), τρίτη η Δημάκη και τέταρτη η Ρεμπούλη.
Κεφαλά και Κοκκιναρίου πήραν από την αρχή μεγάλη διαφορά, πέρασαν σε 6’29 τα 2χλμ, με 200μ. πίσω τη Ρήγα, και λίγο πιο πίσω Δημάκη και Ρεμπούλη.
Στα 3χλμ περίπου η Κοκκιναρίου εγκατέλειψε. Η Τινα Κεφαλα κράτησε τον γρήγορο ρυθμό, πέρασε μάλιστα 5χλμ σε 16’25”. Μας δήλωσε μετά ότι το πέρασμα ήταν πιο γρηγορο και απο το ρεκόρ της, ότι είναι πολύ ευχαριστημένη, είχε στόχο να τρέξει κάτω απο 33’20”, και ότι την βοήθησε ιδιαίτερα ο κόσμος και οι αθλητές που την ενθάρρυναν συνεχώς κατά την κούρσα.

Νικητής στους άντρες ο Δήμος Μαγγίνας με 30’34”, λίγα μέτρα πιο πίσω ο Πούλιος, τρίτος ο Παρμάκης. Ακολούθησαν: Καλλίας (που ήταν και ο νικητής στους νέους) Βουτσινάς, Μαγκριωτέλης, Ευαγγελίδης, Χαμόδρακας.
Πιο αναλυτικά: Στο 5ο χιλίομετρο πέρασαν οι Πούλιος, Μαγγίνας, Παρμάκης σε 15’18”.
Πιο πίσω Καλλίας, Καλδής και Μαγκριωτέλης των οποίων η διαφορά άνοιξε μεταξύ τους μετά τα 3,5χλμ.
Χαμόδρακας Ευαγγελίδης να ακολουθούν ακόμα πιο πίσω.
Μαγγίνας και Παρμάκης ξέφυγαν μετά προσωρινά, αλλά 6 στροφές πριν το τέλος ο Πούλιος τους έπιασε πάλι και περάσαν και οι τρεις το 8ο χλμ σε 24’35”. Δύο στροφές πριν από το τέλος έκανε αλλαγή ο Πούλιος, τον ακολούθησε ο Μαγγίνας και τον πέρασε στην τελική ευθεία.

http://www.stivoz.gr/?p=16827 (αποτελέσματα)

http://www.stivoz.com/photoz/index.php?c=88 (φωτογραφίες)

Σχολιασμός στο υπάρχον θέμα: http://www.stivoz.com/forum/showthread.php?3877

Προηγούμενο άρθροΠρεμιέρα του Diamond League στη Doha
Επόμενο άρθροΦεστιβάλ ρίψεων Τρίπολη 2010

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ