Τον στόχο της πέτυχε η Ελληνική ομάδα που κατάφερε την παραμονή στη Superleague του Ευρωπαικού εθνικών ομάδων, έχοντας 8β. διαφορά από Λευκορωσία και αρκετά παραπάνω από την Ολλανδία, ενώ πέφτει και η υπό διαθεσιμότητα Ρωσία – ανέβηκαν Σουηδία, Φινλανδία και η Ελβετία (με μικρή διαφορά από Τουρκία)

Πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η Γερμανία (για 3η φορά, τις άλλες 4 ήταν η Ρωσία) με 2η την επόμενη διοργανώτρια (2019: Bydgoszcz) Πολωνία που της στοίχισαν πολύ 3 ακυρώσεις ενώ οι διοργανωτές Γάλλοι στο τέλος ξεπέρασαν τη Μ.Βρετανία.
-> Όλα για τη διοργάνωση

Η Μαρία Μπελιμπασάκη ήταν το πρόσωπο για την Ελλάδα την τελευταία ημέρα, με μια επιβλητική νίκη στα 200μ. και με το ηλεκτρονικό να μην λειτουργεί (->video) ενώ το όριο για Λονδίνο έκανε ο Κώστας Δουβαλίδης στα 110μ. εμπ.
-> Αποτελέσματα/βαθμολογία

Η μάχη για την παραμονή ήταν ακόμα οριακή, πριν τα 200αρια. Η Μπελιμπασάκη έκανε τη διαφορά κερδίζοντας κατά κράτος τη Γερμανίδα Haase που είχε την καλύτερη επίδοση, τη Λευκορωσίδα Tsimanouskaya που ενδιέφερε βαθμολογικά -έτρεχε ανάμεσά τους- και τις υπόλοιπες αθλήτριες στην ευθεία.

Τερματίζοντας το ηλεκτρονικό έδειξε …20.03, αρκετη ώρα αργότερα ανακοινώθηκαν αποτελέσματα με 22.76, στη συνέχεια χειρός με 22.6, μετά 22.7 και ύστερα πάλι 22.6.
Έστω κι έτσι, με την αναγωγή του +0,24 η επίδοση αντιστοιχεί σε 22.84 και είναι ατομικό ρεκόρ και η 2η καλύτερη Ελληνίδα, μετά τα 22.67 της Κόφφα από το 1996, ξεπερνώντας τα 22.88 της Καιδατζή από το 2004.

“Ηθελα να ειναι επίσημη η επιδοση για να χαρώ περισσοτερο, δεν το πιστεύω πως από ολόκληρη διοργανωση ετυχε αυτό σε μενα! Το αφηνω πίσω όμως και στοχεύω στο Παγκόσμιο για μια ακόμα πιο μεγάλη επίδοση” είπε σχετικά η Μαρία Μπελιμπασάκη στο stivoz.gr

Στην επόμενη κούρσα, ο Λυκούργος Τσάκωνας έμεινε πίσω μπαίνοντας στην ευθεία και τελικά 3ος με 20.59 και 6εκ. πίσω από τον Ουκρανό Smelyk.

Ο Κώστας Δουβαλίδης στα 110μ. εμπόδια μπορεί να τερμάτισε 5ος, όμως με 13.42 έκανε το όριο για το παγκόσμιο στο Λονδίνο. Ο ΙσπανοΚουβανός Orlando Ortega κέρδισε με 13.20.
Η Ελισάβετ Πεσιρίδου έτρεξε σε 13.12 τα 100μ. εμπόδια και ήταν 4η. Νικήτρια ήταν η Γερμανίδα Dutkiewicz με 12.75, η Talay έκανε 12.91 ενώ μάλλον της χαρίστηκε άκυρη εκίνηση που χρεώθηκε μόνο στην Koleszek από την Πολωνία.

Η Πολωνία που είχε και στα προκριματικά των 100μ. άκυρη τη Swoboda, είδε μετά τον AdamKszczot να τερματίζει 1ος στα 800μ. αλλά να ακυρώνεται καθώς σε κάποια σπρωξίματα βγήκε εκτός και ξαναμπήκε – παραπονέθηκε μάλιστα καθώς ενά κουτί-ηλεκτρονικό ταμπλό είχε παραμείνει στο εσωτερικού του διαδρόμου στα 300μ.. Η κούρσα έχοντας 12 αθλητές είχε αρκετά περιστατικά, ενώ ο Καλάκος αναλώθηκε ιδιαίτερα σε προσπάθειες να προσπεράσει και τελικά έμεινε τελευταίος.

Ο Νίκος Γκότσης έκανε καλή προσπάθεια στα στηπλ, έτρεξε κάτω από τα 9 λεπτά -από το 2010 δεν το χε ρίξει κανείς Έλληνας στο αγώνισμα- κάνοντας ατομικό ρεκόρ με 8.59.20 ενώ πέρασε και 2 αθλητές. Την κούρσα κέρδισε ένα από τα μεγάλα ονόματα της διοργάνωσης, ο ΓαλλοΑλγερινός Mekhissi.
Ατομικό έκανε και ο Ανδρέας Δημητράκης στα 3000μ., βεβαια το αγώνισμα δεν γίνεται συχνά στον ανοικτό στίβο.
Στα 1500μ γυναικων η Αναστασία Μαρινάκου δεν ήταν σε θέση να αγωνιστεί -μετά από διάστρεμμα που υπέστη χθες στην αρχή των 3000μ.- και αγωνίστηκε η Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου.

Στο ύψος η Τατιάνα Γκούσιν πέρασε με την πρώτη τα 1,90μ., δεν τα κατάφερε στα 1,94. που θα ήταν και όριο για το παγκόσμιο και κατετάγη 5η.
Νικήτρια η Licwinko από την Πολωνία που πέρασε τα 1,97μ. όπως και η Γερμανίδα Jungfleisch ενώ προσπάθησαν και στα 2μ. Η νεάνιδα Hruba και η Trost έκαναν τα 1,94μ.
Στο τριπλούν 5ος ήταν ο Δημήτρης Τσιάμης, με 2 άλματα στα 16,55μ. με τον Γερμανό Hess να κάνει 17,02μ.
Η Λιλη Αλεξούλη είχε μεγάλο αλλά άκυρο άλματα και έμεινε 10η στο μήκος.

Στο επι κοντώ ο Γάλλος Renaud Lavillenie πέρασε τα 5,80μ. και προσπάθησε στα 5,91μ. Kudlicka και Lisek απέτυχαν στα 5,65μ. Ο Πατσουκάκης που αντικατέστησε τον Φιλιππίδη, έχασε δύο άλματα στα 5,15μ. αλλά μετά πέρασε τα 5,30μ. ενώ χανοντας 2 προσπάθειες στα 5,45μ. ήταν 7ος.

Την 5η θέση πήρε η Σοφία Υφαντίδου που έριξε 58,21μ. σε ένα υψηλού επιπέδου αγώνισμα στον ακοντισμό. Η Khaladovich ξεκίνησε με 64,60μ. όμως η Τσέχα, κάτοχος του παγκ.ρεκόρ Barbora Spotakova, στην 4η βολή έφτασε στα 65,14μ.
Μάχη έγινε και στη δισκοβολία με τον σπουδαίο Γερμανό Robert Harting να ρίχνει 66,30μ.στην 4η βολή και να ξεπερνάει κατά 5εκ. τον Urbanek.
Μετά από 2 άκυρες ο Πολωνός Fajdek έκανε τη βολή που χρειαζόταν στη σφυροβολία με 78,29μ.

Ωραίες κούρσες έγιναν στις 4χ400μ. με τις σειρές να συγκροτούνται βάσει της βαθμολογίας.
Στις γυναίκες η ελληνική ομάδα με Μουρτά, Α.Βασιλείου, Φέρρα και Ειρ.Βασιλείου έκανε 3.32.80 και αφήνοντας αρκετά πίσω τις Λευκορωσίδες σφράγισε την παραμονή. Στην άλλη σειρά η Πολωνία κράτησε την πρωτοπορία τερματίζοντας σε 3.27.60.

Στους άνδρες οι Λαμπρόπουλος, Κυριακίδης, Κουτσούκης, Παππάς περισσότερο έδωσε μάχη με τους Λευκορώσους τερματίζοντας τελικά μπροστά τους, με 3.08.58. Από την ίδια σειρά προήλθαν οι νκητές, με την Ισπανία να κάνει 3.02.32 αφήνοντας 5εκ. πίσω την Ολλανδία που έκανε εθνικό ρεκόρ. Στην σειρά των επικεφαλής ομάδων, στο τελευταίο αγώνισμα της διοργάνωσης, η Πολωνία προσπέρασε με τον Omelko τελευταίο αθλητή κα πήρε τη νικη με 3.03.86 και 6εκ. διαφορά από τους Γάλλους που όμως πέρασαν για 1β. στη βαθμολογία τους Βρετανούς που έμειναν 5οι στη σκυτάλη.

Προηγούμενο άρθροΦωτιά ο McLeod στο Kingston – Στα 6μ. ο Kendricks στο Sacramento – Τα Κενυατικά trials στο Nairobi
Επόμενο άρθροΣτην 5η θέση η Κύπρος στο Tel-Aviv, ισοφάριση ρεκόρ ο Τραικοβιτς

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Χίλια μπράβο στην ομάδα. Με Παππας, Φιλιππίδη και υγιή Μαρινάκου στα 1500 περνάγαμε και Τσεχία.

    ΥΓ Στα αποτελέσματα έχετε λάθος στις θέσεις της Κύπρου μερικά οριζόντια άλματα και ρίψεις. Έχετε βάλει τη σειρά που αγωνίζονταν οι αθλητές ως θέση. Δεν φταίτε εσείς αλλά οι άσχετοι με το στίβο Εβραίοι με τον τρόπο που έβαζαν τις καρτέλες, αλλά δείτε το. Πχ ο Νίκανδρος ήρθε 3ος και η Φελλά 4η.

  2. Χίλια μπράβο στην ομάδα και απο εμένα!!!
    Ακουγα εχθές για τις ατυχίες που είχαμε με Τεντόγλου, Τσάκωνα ή ακόμα και Αναστασάκο….Μα παιδιά αυτά πάντα θα υπάρχουν γιατί η μέρα που θα βρισκεται ενας αθλητής παίζει το ρόλο της. Αυτό όμως που έχει σημασία είναι να μεγαλώσουμε τη βάση των αθλητών μας σε ολα τα αγωνίσματα και ειδικά σε αυτα που πονάμε. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ πρέπει να δουλέψουμε συστηματικά, σε επίπεδο ομοσπονδίας, με τις μεσέες και μεγάλες αποστάσεις (κοινά καμπ προετοιμασιών,σεμινάρια προπονητών πάνω στην επιλογή σωματότυπων των αθλητών, επιλογή της κατάλληλης τακτικης πάνω στη κούρσα(σχεδόν το 80% των αθλητών μας τρέχει λάθος !!!).

    ΥΓ.Δεν κατάλαβα γιατί εχθές δεν έτρεξε η Κυριακοπούλου στα 1500μ!!! (χωρίς αυτό να σημαίνει οτι θα τα πήγαινε καλύτερα).
    Εν κατακλείδη, χωρίς να επενδύεις σε προπονητικό επίπεδο, συνθήκες προετοιμασίας αλλα και εμψυχο δυναμικό δεν θα εχεις τα επιθυμιτά αποτελέσματα…(για τις μεσέες και μεγάλες αποστάσεις)

  3. Είναι φανερό ότι άλλοι από απειρία, άλλοι από αδυναμία να σχεδιάσουν τον τρόπο που θα αγωνισθούν και φυσικά ν’ αντιληφθούν πως τρέχουν οι αντιπαλοι δεν καταφέρνουν να αποφύγουν κλεισίματα, σπρωξίματα κοντραρίσματα και να “μπαινοβγαίνουν” στους διαδρόμους, πράγμα που κουράζει, κόβει το ρυθμό και προσθέτει μέτρα!

  4. Απ’ ό,τι είδα αγωνίσθηκε στο εθνικό πρωτάθλημα Κύπρου, πρόσφατα και βγήκε 2ος στο δίσκο… Αν αυτό λέει κάτι σημαίνει ότι απέκτησε το δικαίωμα να αγωνίζεται ως Κύπριος!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ