Το φινάλε στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Νέων ήταν επεισοδιακό.

Τελευταίο αγώνισμα όπως πάντα ήταν τα 4χ400μ., με τις νέες να έχουν μια πλήρη σειρά 8 ομάδων ενώ θα ακολουθούσαν 2 σειρές για τους Νέους.

Στις γυναίκες κατά το “έτοιμες” υπήρξε ένας άλλος …πρόωρος πυροβολισμός που φαίνεται πως είναι από την αφέτη ανάκλησης (σε κόκκινο κύκλο στην κεντρική φώτο – στιγμιότυπο από το βίντεο) με τον οποίο οι αθλήτριες ξεκίνησαν χωρίς να υπάρξει κάποια άμεση αντίδραση.

Τελικά δόθηκε ανάκληση μετά από περίπου …20 δευτερόλεπτα που οι αθλήτριες ήταν στα μέσα τη απέναντι ευθείας και δεν έγινε ουσιαστικά αντιληπτή. Ούτε τα σινιάλα από σφυρίχτρα απέδωσαν ενώ οι φωνές και τα νοήματα που ακολούθησαν μάλλον περάστηκαν για …προσπάθειες ενθάρρυνσης κι τελικά οι περισσότερες έκαναν σχεδόν 350 μέτρα μέχρι να σταματήσουν.

Η κούρσα έγινε τελικά μετά από μισή ώρα περίπου και μετά τις κούρσες των νέων ανδρών, ενώ δεν κατέβηκε σε αυτήν ο Τρίτων Θεσσαλονίκης.
Στα αποτελέσματα που έχουν εκδοθεί τόσο στο σύστημα της εταιρείας αποτελεσμάτων όσο και από ΣΕΓΑΣ, η ομάδα δεν αναγράφεται καν αν και την πρώτη φορά ξεκίνησε “κανονικά’ (και εμφανίζεται έτσι ότι συμμετείχαν 7 ομάδες αντί 8)
Από την άλλη, στη λίστα εκκίνησης στα αποτελέσματα αναγράφεται με DNS.

Δεν έχει γίνει γνωστό πως έγινε η απόφαση και αν επιδείχθηκε πράσινη κάρτα ή τι διαδικασία ακριβώς ακολουθήθηκε πριν την επανάληψη.

Το να δίνεται ανάκληση που να μην γίνεται άμεσα αντιληπτή και οι αθλητές να τρέχουν πολλά μέτρα είναι κάτι που συμβαίνει βέβαια, κυρίως στα 100μ. που η ένταση είναι και στα φόρτε της, με τα παραδείγματα αρκετά (πχ χαρακτηριστική γνωστή εικόνα η Ottey στο Αθήνα’97) αλλά το να τρέξουν 40 δευτερόλεπτα ήταν κάτι που ξέφυγε εντελώς.

Προηγούμενο άρθροΜεγάλες επιδόσεις Claye και Stahl
Επόμενο άρθροΗ Κύπρος με 8 στο βαλκανικό Ε/Ν

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ