Τις Κυριακές έχει γήπεδο λέγαμε παλιότερα, πλέον μπορούμε να λέμε για αγώνες σε δρόμο.
Αυτή η Κυριακή ήταν μια γιορτή των δρομικών event, καθώς -μεταξύ άλλων- σπαράλληλα γίνονταν και προβάλλονταν από την κρατική τηλεόραση ο Μαραθώνιος “Μέγας Αλέξανδρος” στην Θεσσαλονίκη και ο Μαραθώνιος της Ρόδου, ενώ στο Ηράκλειο έγινε ο πρώτος φετινός αγώνας Run Greece.

Στη Θεσσαλονίκη, 10.000 δρομείς από 41 χώρες έλαβαν μέρος στα αγωνίσματα της διοργάνωσης του 16ου Μαραθωνίου.
Στο Μαραθώνιο που ξεκίνησε από την Πέλλα, ο Γιώργος Καλαπόδης τερμάτισε πρώτος σε 2:26:20 με δεύτερο τον περσινό νικητή, Ιάσονα Ιωαννίδης σε 2:27:07, ενώ στις γυναίκες κέρδισε η Ειρήνη Πευκιανάκη σε 3:02:14.

Στα 5χλμ η νεαρή Βασιλική Καλλιμογιάννη κέρδισε σε 18.21. Στα 10χλμ ο Θανάσης Λιγώνης ήταν πρώτος σε 31.06 κι ακολούθησαν ο Χρήστος Παπούλιας και ο Δήμος Μαγγίνας.

-> Αποτελέσματα

Το ραντεβού ανανεώνεται για τις 15 Οκτωβρίου και τον επετειακό 10ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης

Στη Ρόδο στον ημιμαραθώνιο ο Κωνσταντίνος Γκελαούζος έτρεξε σε 1:09:04 κι ο Παναγιώτης Μπουρίκας ακολούθησε σε 1:14:04. Στο 10άρι η Αναστασία Μαρινάκου έκανε 36:03 ενώ στα 5χλμ πρώτη ήταν η Ντενίσα Μπάλλα σε 17:23. Τον Μαραθώνιο κέρδισε ο Μιχάλης Χατζηϊωάννου σε 2:34:17.

Στο Ηράκλειο στην πρεμιέρα της φετινής σειράς Run Greece, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης που είχε και συνάντηση με τον Κώστα Κεντέρη, δήλωσε:
«Το Run Greece είναι μια μεγάλη γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού. Ένα αθλητικό γεγονός που καθιερώνεται μέσα από τη συμμετοχή χιλιάδων αθλητών σε ετήσια βάση. Ως Περιφέρεια Κρήτης συγχαίρουμε όλους τους συμμετέχοντες δρομείς καθώς με τη συμμετοχή τους σηματοδοτούν την δύναμη της συνεργασίας και την αγάπη για τον αθλητισμό. Οι αγώνες δρόμου μέσα στην πόλη μετατρέπονται σε μια ανθρώπινη αλυσίδα μεταφέροντας την αισιοδοξία που μεταδίδει η άνοιξη. Μαζί με τη νίκη και τη συλλογική προσπάθεια, στο νήμα του τερματισμού στέλνεται και το μήνυμα της συνεργασίας. Ως Περιφέρεια Κρήτης, ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους ανθρώπους που συμμετέχουν στους αγώνες, τους εθελοντές και βεβαίως όλους τους φορείς που συμμετέχουν στη διοργάνωση».
Στα 10χλμ κέρδισαν ο Αντώνης Κωστάκης με 35.26 και η Χριστίνα Κατζουράκη με 38.08.

-> Αποτελέσματα

Την προηγούμενη ημέρα βραβεύθηκαν όσοι μετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες καθώς και αθλητές και αθλήτριες που κατέκτησαν μετάλλια σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα τις δύο περασμένες χρονιές. Μεταξύ όσων έδωσαν το παρών ήταν και ο Χρήστος Φραντζεσκάκης, η Ειρήνη Βασιλείου, η Δήμητρα Γναφάκη.

Οι αγώνες αυτοί δεν ήταν ωστόσο οι μόνοι, καθως έγιναν ακόμα ο 34ος Βαρτζάκειος Δρόμος Υγείας – Γύρος του Πειραιά, το 10ο Kallithea Run, ο Εύκλειος, ο Αραφήνειος δρόμος και άλλοι.

Προηγούμενο άρθρο16ος Μαραθώνιος “Μέγας Αλέξανδρος” 2022
Επόμενο άρθροΚόντρα στον άνεμο η Camacho – Παγκόσμια επίδοση Κ18 η Hill

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ