Άλλη μια ατυχία προστέθηκε στις προσπάθειες της ελληνικής αποστολής καθώς έσπασε το κοντάρι του Κώστα Φιλιππίδη στα δοκιμαστικά του προκριματικού στο επι κοντώ, ενώ ο ίδιος χτύπησε σε καρπό και πόδι! Αποσυντονισμένος από το γεγονός αλλά και με τον αέρα που συνεχώς γυρνούσε, δεν ολοκλήρωσε τις δύο πρώτες του προσπάθειες στα 5,30μ, που τελικά πέρασε με την τρίτη. Στη συνέχεια άφησε τα 5,40μ. και πέρασε με την πρώτη τα 5,50μ!, ύψος που του έδωσε την πρόκριση για τον τελικό του Σαββάτου, στον ίδιο αλλά και σε άλλους οχτώ αθλητές. Με 5,55 μ. προκρίθηκαν άλλα τρεις, ενώ δύο αθλητές πήραν την πρόκριση με 5,30μ!
Ο Νίκανδρος Στυλιανού είχε χάσει το αρχικό ύψος των 5,10μ.

Στα 110μ εμπόδια έγιναν 5 προκριματικές σειρές. Ο Κώστας Δουβαλίδης παρά το άσχημο πέρασμα στο 6ο εμπόδιο, κρατήθηκε και τελικά τερμάτισε 1ος στη σειρά του με 13″57. Ο Κύπριος Αλέξανδρος Σταυρίδης εκανε 14″14 στην τελευταία σειρά.
Αύριο στις 4:35μμ οι 3 ημιτελικές σειρες (αν υπήρχε μια συμμετοχή λιγότερη θα είχαν οριστεί 2 ημιτελικές) ενώ στις 7:10 είναι ο τελικός των 110μ. εμπ.

Εγκατέλειψε στο 7θλο, στα μέσα του αγωνίσματος του μήκους, η Σοφία Υφαντίδου, λόγω διάτασης στον αριστερό τετρακέφαλο -και περισσότερο προληπτικά ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων. Μετά από τα έξι αγωνίσματα προηγείται η Γαλλίδα Nana Djimou με 5693 β. κι ακολουθεί η Ουκρανή Yosypenko με 5531β.

Στα προκριματικά των 4Χ100μ, η Μεγάλη Βρετανία κατεβαίνει με ισχυρή ομάδα ενόψει Ολυμπιακών και αναμένεται ωραίος τελικός απέναντι στη Γαλλία. Οι ομάδες αυτές κέρδισαν τις δύο σειρές, ενώ Ρωσία και Γερμανία ακολούθησαν κοντά τους αντίστοιχα. Δεν τερμάτισαν Πολωνία και Ιταλία (κάτι που δεν το συνηθίζει).
Στις γυναίκες, Ουκρανία, Γαλλία, Πολωνία απο την Α΄σειρά και Γερμανία απο τη Β’ έδειξαν πιο δυνατές. Για τη Σλοβενία αγωνίστηκε η σπουδαία Merlene Ottey, τι κι αν είναι πάνω απο 50 ετών..!

4χ100 – Ottey:

Συνέχεια το απόγευμα με τελικό επι κοντώ γυναικών με Κυριακοπούλου, Στεφανίδη, και τριπλούν ανδρών με Τσιάμη.

Προηγούμενο άρθροΠανελλήνιο Ε/Ν (Λάρισα)
Επόμενο άρθροΧάλκινο μετάλλιο η Κυριακοπούλου – 4η ημέρα απόγ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ