Ευχαριστημένος από τη συνολική εμφάνιση της Εθνικής μας ομάδας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Torun δήλωσε στο stivoz.gr ο αρμόδιος εθνικός προπονητής Γιάννης Κουτσιώρας και η εκτίμησή του ουσιαστικά αντικατοπτρίζει το γενικότερο κλίμα που επικρατεί στην Ομοσπονδία.

Παράλληλα όπως όλοι δεν έκρυψε την προσδοκία αλλά και την αγωνία του για ουσιαστικές κινήσεις από την πλευρά της αθλητικής ηγεσίας της Πολιτείας, στην κατεύθυνση στήριξης της προσπάθειας και εξεύρεσης λύσεων που θα διευκολύνουν την καθημερινή δουλειά των πρωταγωνιστών. Αθλητών και προπονητών.

Επίσης επικρατεί μεγάλη ικανοποίηση για τρία χαρακτηριστικά που παρουσιάστηκαν:

  1. Για το ότι οκτώ μέλη της Εθνικής ομάδας μπήκαν πρώτη φορά σε μεγάλο διεθνή αγώνα και απέκτησαν χρήσιμη διεθνή εμπειρία για το άμεσο μέλλον,
  2. για το ότι πρώτη φορά μετά από αρκετό καιρό υπήρξε εκπροσώπηση και στα δύο αγωνίσματα της ημιαντοχής στον κλειστό (800μ. και 1500μ.) και
  3. για το ότι πάρα πολλά μέλη της ομάδας μας είτε έκαναν νέα ατομικά ρεκόρ, είτε έκαναν καλύτερες εφετινές επιδόσεις.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσιώρας:

«Οι αθλητές μας κατάφεραν να αγωνιστούν σε έναν μεγάλο διεθνή αγώνα μετά από καιρό. Ξεπερνώντας απίστευτες δυσκολίες στην καθημερινότητά τους.

Ξεπερνώντας τα εμπόδια με τα κλειστά Στάδια και τις συνθήκες που επέβαλλε το lock down που τους υποχρέωσε να κάνουν προπονήσεις σε βουνά, χωματόδρομους ή σε άσφαλτο.

Παρά την απουσία 7 εκ των κορυφαίων αθλητών μας που είχαν πιάσει τα όρια, εντούτοις συνολικά στο Torun είχαμε μια πάρα πολύ καλή αγωνιστική παρουσία που μας κάνει χαρούμενους.

Παράλληλα, αυτή η συνολική εικόνα μάς επιτρέπει να αισιοδοξούμε για καλύτερες παρουσίες στις επόμενες διοργανώσεις για τον ανοιχτό στίβο πλέον.

Φυσικά πιστεύουμε – και περιμένουμε – η Πολιτεία επιτέλους να αντιληφθεί το ρόλο της στον αθλητισμό και να διευθετήσει τα φλέγοντα θέματα που μας απασχολούν, πρώτα-πρώτα με το θέμα των Σταδίων για να μπορούμε να δουλέψουμε σωστά αλλά και σε μια σειρά άλλα θέματα που τα έχουμε πει πολλές φορές και είναι γνωστά.

Πιστεύουμε ότι με την κατάλληλη στήριξη, παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν σε όλη την κοινωνία θα μπορέσουμε να παρουσιάσουμε πολύ καλύτερα αποτελέσματα στις επόμενες ευκαιρίες».

Σε ότι αφορά τους αγώνες-στόχους για τη σεζόν του ανοιχτού κυρίως σε επίπεδο εθνικών ομάδων, ο αρμόδιος αρχι-προπονητής επανέλαβε πως το ενδιαφέρον εστιάζεται στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εθνικών Ομάδων (το παλαιότερα «Μπρούνο Ζάουλι»), στους Ολυμπιακούς Αγώνες και στις διοργανώσεις των Κ18, Κ20 και Κ23 εντός και εκτός συνόρων από τις οποίες πάντα προκύπτουν χρήσιμα συμπεράσματα για τη γενικότερη προοπτική του έμψυχου δυναμικού.

Προηγούμενο άρθροΤεντόγλου: “Μόνοι μας είμαστε και κάνουμε ό,τι μπορούμε”
Επόμενο άρθροΕλλην. παρουσίες στο εξωτερικό 2021 (i)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ