Το 12ο Φιλοθέη Γκαλά είναι ιδιαίτερο… Την Τετάρτη 1η Ιουνίου 2011, στο Δημοτικό γυμναστήριο Φιλοθέης στο μίτινγκ στίβου, όπου μετέχουν αποκλειστικά και μόνο γυναίκες, θα δοθεί ένα ηχηρό μήνυμα! Ο φετινός αγώνας είναι αφιερωμένος στην πρόληψη υγείας. Η επίτευξη του σκοπού αυτού ενισχύεται με τη συνεργασία ενός συλλόγου που κι αυτός έχει επίκεντρο τη γυναίκα: τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Άλμα Ζωής».
Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, παράλληλα με το αγωνιστικό πρόγραμμα του Φιλοθέη Γκαλά, θα διεξαχθούν κούρσες 60 μέτρων που σημασία δεν θα έχει ποια θα είναι νικήτρια ή τι χρόνο θα σημειώσει. Σημασία θα έχει να δοθεί το μήνυμα της πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού!
Μεταξύ των κυριών που θα λάβουν μέρος στην κούρσα των 60 μέτρων είναι η πρωταθλήτρια Ευρώπης στον ακοντισμό, Άννα Βερούλη, η ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας, Σοφία Μπεκατώρου, η πρώην πρωταθλήτρια του επί κοντώ, Έρρικα Πρεζεράκου και η παρουσιάστρια των αθλητικών ειδήσεων του MEGA, Ζέτα Θεοδωρακοπούλου.
«Δέχθηκα με πολύ χαρά την συμμετοχή μου στην κούρσα των 60 μέτρων στο Γκαλά της Φιλοθέης. Κι αυτό γιατί η γυμναστική και ο αθλητισμός προλαμβάνουν. Και στην περίπτωση του καρκίνου του μαστού η πρόληψη είναι πολύ σημαντική. Η γυμναστική και η ιατρική είναι αδερφές επιστήμες. Η μια προλαμβάνει και η άλλη θεραπεύει», τόνισε η Άννα Βερούλη.
«Συχνά συγχέουμε τον αθλητισμό με την άσκηση. Στην πραγματικότητα η άσκηση γίνεται αθλητισμός όταν είναι συστηματική, εφαρμόζεται με μεθοδολογία και συνήθως είναι ένας κοινωνικός θεσμός ο οποίος αντικατοπτρίζει τη δεδομένη κοινωνία και τον πολιτισμό της. Αν εφαρμόσουμε το μοντέλο του αθλητισμού στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε την υγεία μας θα εξασφαλίσουμε την έγκαιρη πρόληψη και κατά συνέπεια θα έχουμε φροντίσει κατά ένα μεγάλο ποσοστό την ποιότητα της υγεία μας. Ο αγώνας αυτός είναι μια προσπάθεια αφύπνισης των γυναικών, μια υπενθύμιση του χρέους που έχουμε απέναντι στον εαυτό μας να τον φροντίζουμε. Η συμμετοχή μας συμβολίζει την αξία της προσπάθειας και την σημασία ανάληψης της προσωπικής μας ευθύνης στη χαρά της ζωής», επεσήμανε η Σοφία Μπεκατώρου.
«Με αφετηρία την πρόληψη, θα τερματίσω υγιέστερη σε αυτή τη διαδρομή», δήλωσε σχετικά με την κούρσα των 60 μ. για το «Αλμα Ζωής» η Έρρικα Πρεζεράκου και συνέχισε: «Ο αθλητισμός και η υγεία είναι δύο ταυτόσημες έννοιες και φυσικά μέσα από τον αθλητισμό μπορούμε να βγούμε πιο δυνατές και πιο γερές».
«Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση περιμένω την ώρα που θα βρεθώ σε αυτή την “ειδική” εκκίνηση μιας κούρσας που αναμφισβήτητα δεν έχει νικήτριες. Πρόκειται για μια κούρσα που στόχο έχει να αφυπνίσει και να ευαισθητοποιήσει τις γυναίκες στον τομέα της πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού. Στη διοργάνωση αυτή τα μετάλλια δεν έχουν σημασία, αλλά ένα χρυσό… μετάλλιο στο στήθος είναι αυτό το οποίο θα πρέπει να επιδιώκουν όλες οι γυναίκες εξετάζοντας και προλαμβάνοντας τον καρκίνο», είπε από την πλευρά της η Ζέτα Θεοδωρακοπούλου.
Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΟΔΗΓΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟ…
…ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΥΓΕΙΑΣ – ΠΡΟΛΗΨΗΣ

Προηγούμενο άρθροΕκτός δράσης για 12 μέρες η Αρτυματά
Επόμενο άρθροΠαγκόσμιο ρεκόρ στη σφύρα η Heidler με 79,42 στο Halle

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ