Πριν τα βάλει με τα «θηρία» της βαλβίδας της σφαιροβολίας είχε… εκπαιδευτεί σε φάρμα. Και φαίνεται ότι η «προπόνηση» που έκανε με πρόβατα, βόδια και φορτηγά βοήθησε αρκετά τον Tom Walsh. Άλλωστε, ο Νεοζηλανδός έκανε μία από τις εκπλήξεις του Παγκόσμιου πρωταθλήματος κλειστού, όταν πήρε το χάλκινο μετάλλιο στο Σόποτ.

Ο Walsh μεγάλωσε στην τεράστια φάρμα του θείου του, όπου εννοείται πως έβαζε ένα… χεράκι για να βοηθήσει. Όπως για παράδειγμα την εποχή που κούρευαν τα 5.000-6.000 πρόβατα τα οποία είχε ο θείος του. Δύο φορές το χρόνο λοιπόν ο σφαιροβόλος «πάλευε» με τα ζώα που δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα ευχάριστα αυτή τη διαδικασία.

«Με έχουν κλωτσήσει στο σαγόνι και στα γόνατα, αλλά δεν έχω τραυματιστεί ποτέ σοβαρά», εξομολογήθηκε στο SPIKES, περιγράφοντας το πώς μεγάλωσε, ενώ παραδέχθηκε ότι δεν ήταν ιδιαίτερα καλός σε αυτή την εργασία. «Συνήθως χρειαζόμουν 5-6 λεπτά για κάθε πρόβατο, ενώ ένας πραγματικά καλός σε αυτή τη δουλειά τελείωνε σε 1.20».

Δεν ήταν η μοναδική επαφή που είχε με τα ζώα, αφού μεταξύ άλλων έκοβε τα κέρατα από τα βόδια, προκειμένου να μην μπορούν να πληγώσουν το ένα το άλλο σε «καβγάδες» μέσα στο κοπάδι. Ιδιαίτερα υπερήφανος όμως είναι και για την ικανότητά του να χειρίζεται ένα τρακτέρ. «Έχουν 36 ταχύτητες και δεν μπορεί να αντιληφθεί κανείς πόσο δύσκολη είναι η οδήγηση! Και μόνο ότι ξέρω πώς να μαζεύω τις μπάλες σανού νομίζω ότι είναι ένα ιδιαίτερο ταλέντο!», λέει περήφανος ο Walsh. Τουλάχιστον, αν δεν εξελιχθεί όπως επιθυμεί η καριέρα του στη σφαιροβολία, μπορεί πάντα να γίνει ένας επιτυχημένος αγρότης.

Προηγούμενο άρθροΠρωταθλητισμός, μία ευγενική χορηγία των προπονητών
Επόμενο άρθροΌ,τι ξεκινά ψηλά… τελειώνει ψηλότερα –Η Νικόλ αλλάζει την τακτική της φέτος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ