Μισός χρόνος πέρασε και ακόμη τίποτα. Η παγκόσμια υπηρεσία αντιντόπινγκ (WADA) κουράστηκε να περιμένει τους Τζαμαϊκανούς και πλέον άρχισε να πιέζει στέλνοντας μήνυμα να… τελειώνουν με τον Αsafa Powell.

Αν και πρόκειται για τον πρώην κάτοχο του παγκοσμίου ρεκόρ των 100 μ., η υπόθεση του Τζαμαϊκανού σπρίντερ κινείται σε ρυθμούς… σαλιγκαριού. Ο Powell βρέθηκε θετικός στην απαγορευμένη ουσία oxilofrine τον Ιούνιο στα τράιαλς της Τζαμάικα, αλλά ακόμη δεν έχει περάσει από ακρόαση στην πειθαρχική επιτροπή της ομοσπονδίας της χώρας.

Ήδη ο Craig Reedie, ο νέος πρόεδρος της WADA, ζήτησε την επίσπευση των διαδικασιών. Ο Reedie, που είναι επίσης αντιπρόεδρος της ΔΟΕ, αναλαμβάνει τα νέα καθήκοντά του με την έλευση του 2014.

«Έχει περάσει πολύς καιρός και δεν έχουν καταλήξει σε συμπέρασμα. Ο αθλητής είναι υπό το σύννεφο της υποψίας. Αν παραβίασε τους κανονισμούς αντιντόπινγκ, το άθλημα έχει ανάγκη να καταλήξει η υπόθεση. Αν δεν τους παραβίασε, τότε πρέπει να φύγει το σύννεφο από πάνω του», είπε ο Reedie.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της WADA φαίνεται πως ρίχνει τους τόνους στον πόλεμο ανάμεσα στην υπηρεσία του και την Τζαμάικα. Ο Reedie είπε πως το νησί των σπρίντερ δεν είναι «ζώνη άνευ ελέγχου», απλά η χώρα βασιζόταν πολύ στην IAAF για τους αιφνίδιους, με αποτέλεσμα να μην έχουν αναπτύξει και εκείνοι επαρκώς το δικό τους σύστημα.

«Ξέρω, από τα στοιχεία της IAAF, πως ο Bolt ελεγχόταν πολύ τακτικά όλο το 2013 και πριν, όπως και όλοι οι κορυφαίοι αθλητές της Τζαμάικα», πρόσθεσε ο Reedie για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.

Προηγούμενο άρθροΟ Ιακωβάκης κατέφυγε στη… NASA για να ξεπεράσει τον τραυματισμό –Νίκησε τη βαρύτητα
Επόμενο άρθροΗ Alptekin… καθάρισε –Οι Τούρκοι απάλλαξαν από τις κατηγορίες ντόπινγκ την Ολυμπιονίκη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ