Τα διαδοχικά κρούσματα ντόπινγκ στην Τουρκία απειλούν τη χώρα ακόμη και με αποκλεισμό από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα! Αυτό αναφέρει η Telegraph.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, περισσότεροι από δέκα Τούρκοι βρέθηκαν θετικοί σε απαγορευμένες ουσίες σε στοχευμένη επιχείρηση από την IAAF τον προηγούμενο μήνα. «Πρόκειται για πολλούς αθλητές. Μπορεί να είναι έως και 30», είπε ανώτατος αξιωματούχος στην εφημερίδα.

Ολοι οι αθλητές βρέθηκαν θετικοί στο πρώτο δείγμα. Τα ονόματά τους θα δημοσιοποιηθούν αν το δεύτερο δείγμα επιβεβαιώσει την παράβαση. Ένας αριθμός Τούρκων αθλητών ήδη έχουν κατηγορηθεί επίσημα για παραβίαση των κανονισμών περί ντόπινγκ τους προηγούμενους μήνες, ανάμεσά τους και η «χρυσή» Ολυμπιονίκης του Λονδίνου στα 1.500 μ., Asli Cakir Alptekin που κινδυνεύει με ισόβιο αποκλεισμό.

Το πρόβλημα της Τουρκίας με το ντόπινγκ είναι τόσο σοβαρό που η IAAF μπορεί να πάρει τη δύσκολη απόφαση και να αποκλείσει τη χώρα από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα που ξεκινά στις 10 Αυγούστου.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς της IAAF, αν θεωρηθεί πως μία εθνική ομοσπονδία δεν σέβεται τις υποχρεώσεις της που προβλέπονται από τις διατάξεις περί ντόπινγκ, τότε το συμβούλιο της IAAF έχει την εξουσία να «θέσει σε διαθεσιμότητα την ομοσπονδία μέχρι την επόμενη συνεδρίαση του Κονγκρέσου ή για μικρότερη περίοδο και να αποκλείσει τους αθλητές της χώρας από τους διεθνείς αγώνες».

Αποφάσεις τέτοιου είδους δεν είναι σπάνιες, πιο πρόσφατα η Τυνησία αποκλείστηκε στις αρχές του χρόνου εξαιτίας της κυβερνητικής παρέμβασης στα ζητήματα της εθνικής ομοσπονδίας, θεωρείται πρωτοφανές για το στίβο να συμβεί κάτι τέτοιο για το ντόπινγκ. Για να κάνει ένα τέτοιο σοβαρό βήμα, η IAAF πρέπει να είναι σίγουρη ότι η τουρκική ομοσπονδία είτε οργάνωσε το ντόπινγκ, είτε αμέλησε τα καθήκοντά της.

Προηγούμενο άρθροΣκέφτονται φινλανδικά πλέον οι Νέοι
Επόμενο άρθροΗ γιορτή των μικρών αρχίζει με πέντε Ελληνες

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ