Το Ευρωπαικό πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου διεξήχθη την Κυριακή 13/12/2015 στη Γαλλική πόλη Hyeres όπου ο Ali Kaya (Τουρκία) και η Sifan Hassan (Ολλανδία) ήταν οι νικητές σε άνδρες και γυναίκες.

Τον χρυσό στο Ευρωπαικό κλειστού στα 3000μ. και στο Ευρωπαικό Νέων σε 5&10.000μ. Kaya, δεν μπόρεσε να ακολουθήσει και εγκατέλειψε ο περσινός νικητής Arikan (Τουρκία) ενώ κοντά παρέμεινε ο Alemayehu Bezabeh (Ισπανία) που έχει κερδίσει και 2 φορές τη διοργάνωση και τερμάτισε δεύτερος. Ακολούθησαν 3 ακόμα αθλητές από την Ισπανία (γεννημένοι όπως και όλοι οι προαναφερθέντες σε Αφρικανικές χώρες) που φυσικά πήραν το ομαδικό. Οι Γάλλοi ήταν δεύτεροι στο ομαδικό, με καλύτερο τον Florian Carvalho.

Μετά την χάλκινη στο παγκόσμιο και χρυσή στο Ευρωπαικό κλειστού φέτος στα 1500μ, Hassan, τερμάτισε 2η -όπως και πέρυσι- η Kate Avery από τη Μ.Βρετανία, που πήρε και την πρώτη θέση στο ομαδικό. Η Hassan έδωσε γρήγορο ρυθμό στην αρχή που έστω και δύσκολα άντεξε, σε αντίθεση με την Trihas Gebre από την Ισπανία που τελικά τερμάτισε μόλις ενδέκατη.

Στους νεους ο Βρετανός Jonathan Davies ήταν ο νικητής με δεύτερο τον Ισπανό Carlos Mayo, όμως αντίστροφη ήταν η κατάταξη των χωρών τους στο ομαδικό.
Στις νέες η Louise Carton από το Βέλγιο τερμάτισε ελάχιστα μπροστά από την Jip Vastenburg από την Ολλανδία και τρίτη τη Σέρβα Terzic, ενώ στη Μ.Βρετανία πήγε το ομαδικό με τη Γαλλία δεύτερη.

Στους εφήβους ο Yemaneberhan Crippa, γεννημένος στην Αιθιοπία και υιοθετημένος στην Ιταλία, ήταν όπως και το 2014 ο νικητής. Το ομαδικό, με 2 βαθμούς διαφορά από την Ιταλία το πήρε η Γαλλία.
Η 18χρονη Konstanze Klosterhalfen ήταν η νικήτρια στις νεάνιδες ενώ η χώρα της, η Γερμανία, πήρε και το ομαδικό με τη Μ.Βρετανία δεύτερη.

Οι κούρσες ήταν περίπου 10χλμ για τους Άνδρες, 8χλμ για τις Γυναίκες και τους Νέους, 6χλμ για τις Νέες και τους Εφήβους και 4χλμ για τις Νεάνιδες.

Προηγούμενο άρθροΟ ΣΦΚΑ βράβευσε τους καλύτερους του 2015 (+photoz)
Επόμενο άρθροΟ Γύρος Σητείας συνδυάστηκε με αγώνα ύψους

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ