
Σταθερός στα ψηλά άλματα με 2.27μ o Κώστας Μπανιώτης
Με επιτυχία και καλές επιδόσεις τελείωσε το meeting άλματος σε ύψος Banska Bystrica που γίνεται στη Σλοβακία. Από ελληνικής συμμετοχής, ήταν ο Κώστας Μπανιώτης. Ο άλτης του Γιώργου Τσούγκου πέρασε τα 2,27μ. με την 1η προσπάθεια, κατακτώντας την 4η θέση. Ο Μπανιώτης είχε καλή προσπάθεια και στα 2,30μ. δείχνοντας ότι έχει σταθεροποιηθεί στα ύψη αυτά και πάει για ψηλότερα.
Νικητής του αγωνίσματος ήταν ο Ιάπωνας Naoto Tobe με 2,33μ, ενώ τη 2η θέση μοιράστηκε ο Μεξικάνος Edgar Rivera με τον Gianmarco Tamberi με 2,27μ.
Στις γυναίκες νικήτρια ήταν η Mariya Lasitskene η οποία υπερέβη τα 2,00μ. Ακολούθησε η Alessia Trost με 1,94μ και η Σουηδή Sofie Skoog με 1,90μ.
Ιδιαίτερο θέαμα προσέφερε ο Ολυμπιονίκης της Αθήνας 2004 στο άλμα σε ύψος Stefan Holm ο οποίος προπονεί τη Skoog, μιας και δεν αρνήθηκε να δείξει τις ικανότητες που έχει ακόμα στο αγώνισμα.
O Kendricks ξανά WL στο επί κοντώ στο Rouen
Aπό την άλλη, στο Rouen έγινε meeeting άλματος επί κοντώ, με δύο κορυφαίες ελληνικές παρουσίες.
Η Κατερίνα Στεφανίδη ξεκίνησε, επιτυχώς, αρκετά ψηλά, στα 4,62μ., όμως μετά δεν τα κατάφερε στα 4,74μ. που πέρασε η Nageotte κι έτσι έμεινε 2η.
Ο Κώστας Φιλιππίδης ήταν 3ος με 5,65μ. και ήταν 3ος υστερώντας στην ισοπαλία του Braz, ενώ ο Sam Kendriicks πήρε ξανά κεφάλι στην κορυφαία φετινή επίδοση καθώς πέρασε τα 5,90μ. και μάλιστα με την πρώτη, ενώ μετά προσπάθησε στα 6,01μ.
-> Ελληνικές παρουσίες στο εξωτερικό