Αν η προσδοκία για κάτι σχεδόν αυτονόητο, όπως και να έχει είναι ανάμεσα στους αθλητές που θεωρείται κάτι τέτοιο η επίτευξη ορίου για μεγάλη διοργάνωση, αποτελεί βάρος, τότε ο Αντώνης Μάστορας πρέπει να… πετάει την Κυριακή.

Ο πρωταθλητής του ύψους έχει απαλλαγεί πλέον από αυτό το βραχνά, χάρη στην εμφάνισή του στο μίτινγκ της Μπάνσκα Μπίστριτσα την Τετάρτη, όπου πήρε το “εισιτήριο” για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα περνώντας τα 2,28 μέτρα. Έτσι, στο Τρίνετσκ την Κυριακή, χωρίς αυτό το άγχος να τον βαραίνει, μπορεί να διεκδικήσει με μεγαλύτερη αισιοδοξία επιτυχημένα άλματα όταν ο πήχης τα έχει υπερβεί τα 2,30 μέτρα.

Μαζί του, επιστρέφοντας στα μίτινγκ που κάποτε… αλώνιζε, μετά από διαδοχικά προβλήματα, θα είναι ο Κυριάκος Ιωάννου. Ο Κύπριος πρωταθλητής έχει κάνει πρεμιέρα με 2,20 μ. στην ημερίδα του ΣΕΦ και πλέον χρειάζεται αγώνες για να επιστρέψει στα άλματα που τον αντιπροσωπεύουν σαν αθλητή.

Αμφότεροι θα έχουν τρομερό ανταγωνισμό στο γήπεδο του χόκεϊ που μετατρέπεται σε “σκηνή” για παράσταση που αφορά μόνο άλτες του ύψους, μπροστά σε περίπου 4.000 θεατές, σε αυτό το μίτινγκ.

Κορυφαίος όλων είναι βέβαια ο Mutaz Barshim. Ο αθλητής από το Κατάρ που έκανε σαφείς τις προθέσεις του από τον πρώτο κιόλας αγώνα του φέτος, όταν πέρασε τα 2,40 μ. και στη συνέχεια απείλησε το παγκόσμιο ρεκόρ, στην Μπάνσκα Μπίστριτσα. Ακόμη, στο μίτινγκ μετέχουν ο Jesse Williams, ο Andiy Protsenko και ο Aleksey Dmitrik.

Ρούλα Βλασσοπούλου

Προηγούμενο άρθροΠανελλήνιο ρεκόρ ο Ζώτος – “Ζεστοί” Δουβαλίδης και Μπανιώτης
Επόμενο άρθροΗμερίδα Αγιος Κοσμάς (7/2)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ