Συνάντηση υπό τον Υφυπουργό Αθλητισμού κο Κοντονή, με εκπροσώπους της περιφέρειας και του Δήμου, του ΣΕΓΑΣ, της ΕΟΠΕ έγινε σήμερα για το θέμα του κλειστού της Παιανίας που παραμένει παροπλισμένο από το 2011. Τρία βασικά βήματα πρόκειται να γίνουν ώστε να δοθεί επιτέλους λύση.

Μέσα στο Φεβρουάριο θα γίνει πρωτόκολλο συνεργασίας των εμπλεκόμενων φορέων ενώ, οι τεχνικές υπηρεσίες θα εκτιμήσουν την κατάσταση του Σταδίου και το τι χρήζει. Εν συνεχεία θα δρομολογηθεί μελέτη με τη συνεργασία του Δήμου ώστε να παραδοθεί κονδύλι 500χιλ. που παραμένει ενεργό, από την Περιφέρεια στο Δήμο και βάσει των αναγκών να γίνουν οι αναλογοι διαγωνισμοί και να ξεκινήσουν οι απαιτούμενες εργασίες και διαδικασίες.

Ο ΣΕΓΑΣ που κράτησε ενεργή την υπόθεση, δίνει έτοιμη πρόταση με βάση το μοντέλο λειτουργίας που υπήρχε ως το 2011, αναλαμβάνει τα έξοδα συντήρησης και τα βασικά λειτουργικά για τους 4 μήνες το χρόνο που χρειάζεται το Στάδιο και ζητάει επίσης να ρυθμιστούν κάποια σημαντικά θέματα πχ. ηλεκτρικός πίνακας. Δεν εμπλέκεται στο κόστος φύλαξης, όπου προτείνει όμως την αύξηση της ασφάλειας με κάμερες ώστε να μειωθούν τα έξοδα αλλά και να περιοριστούν οι κίνδυνοι δολιοφθορών ενώ έχει έτοιμο και το πλάνο διοικητικής λειτουργίας ενός χώρου που σαφώς φτιάχτηκε για να λειτουργεί υπέρ της αθλητικής αλλά και της γενικότερης πολιτιστικής και κοινωνικής δραστηριότητας.

Από την πλευρά τη Πετοσφαίρισης εκφράστηκε η επιθυμία ώστε ο χώρος να γίνει έδρα της εθνικής ομάδας βόλει αλλά και αρκετά άλλα πλάνα για χρήση του Σταδίου, ενώ ο Δήμος έχει ήδη στα πλάνα του τη διερεύνηση του πως θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί τις εγκαταστάσεις το χρονικό διάστημα που μπορεί να έχει το χώρο στη διάθεσή του.

Έτσι λοιπόν φαινεται η κινητικότητα πως αρχίσε να μετουσιώνεται σε κάτι έμπρακτο και ελπιζουμε πως τα διαδικαστικά θα προχωρήσουν το συντομότερο δυνατό!

Τι προηγήθηκε: www.stivoz.com/content.php?5305-Krisimo-rantevou-gia-to-kleisto-tis-Paianias

Προηγούμενο άρθροΤεράστια συμμετοχή και νέο πρόγραμμα για την ημερίδα των μικρών στο ΣΕΦ
Επόμενο άρθροΠολλές οι συμμετοχές και καλές παρουσίες στην ημερίδα του Σαββάτου στο ΣΕΦ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ