Η Παγκόσμια Ομοσπονδία οριστικοποίησε τις λίστες πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά από τις τελευταίες διαφοροποιήσεις και αποσύρσεις και στα 400μ. γυναικών στην τελευταία θέση ανέβηκε η Ειρήνη Βασιλείου, που έγινε έτσι το 19ο μέλος της εθνικής ομάδας.

-> Όρια-προϋποθέσεις-προκρίσεις

Στο αγώνισμα μάλιστα δεν θα είναι τελικά η Christine Mboma που έκανε το μεγάλο ρεκόρ Κ20 αλλά και καλύτερη φετινή επίδοση στο αγώνισμα (δεν θα είναι ούτε η συναθλήτριά της, Masilingi)
Επίσης δεν θα είναι η παγκόσμια πρωταθλήτρια Salwa Eid Naser που τελικά τιμωρήθηκε με 2 χρόνια διαθεσιμότητας.

Περίπου 70% των προκρινόμενων στο στίβο είναι με επίτευξη ορίου και 30% μέσω world ranking – ενώ 100 συμμετοχές θα είναι ανευ, για χώρες που δεν είχαν κάποια πρόκριση σε άνδρες ή σε γυναίκες.

Μεταξύ αυτών και η Χριστίνα Αλβερτσιάν, που πλέον αγωνίζεται με την Αρμενία (από 16/4/2021 και από 27/6 στις διεθνείς διοργανώσεις) και θα λάβει μέρος όχι στο τριπλούν αλλά στα 100μ., στο αγώνισμα όπου προβλέπονται και οι περισσότερες τέτοιες συμμετοχές και υπάρχει επιπλέον προκριματικός γύρος γι’ αυτούς τους αθλητές κι αθλήτριες.
(Η Αλβερτσιάν έκανε και 100μ. στο βαλκανικό, σε 12.65 – ενώ έχει τρέξει το αγώνισμα σε 12.54 στο πανελλήνιο Π/Κορασίδων του 2007)

Αρχικά υπήρχε πρόθεση να λάβει μέρος έτσι για το Μαυροβούνιο στο ύψος η Marija Vukovic (που γυμνάζεται στην Ελλάδα) ωστόσο έκανε πανηγυρικά το όριο.

Να διευκρινιστεί πως στις λίστες όπου οι αθλητές -τριες που είναι στην κατάταξη πρόκρισης είναι περισσότεροι από 3, οι Ομοσπονδίες των χωρών τους θα λάβουν την τελική απόφαση (πχ οι ΗΠΑ θα δώσουν τις θέσεις βάσει των trials)

-> Road to Tokyo

Προηγούμενο άρθροΜε Diamond League στο Όσλο ξεκινάει ο Ιούλιος
Επόμενο άρθροOslo: WR o Warholm (+video)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ