Ο πρώτος τελικός στο Ευρωπαικό στην Κωνσταντινούπολη με ελληνική συμμετοχή, διπλή μάλιστα, ήταν αυτός στο τριπλούν και ήρθε η πρώτη μεγάλη επιτυχία.

-> Αποτελέσματα

Ο Νίκος Ανδρικόπουλος στο 5ο του άλμα έφτασε στα 16,58μ. κάνοντας ατομικό ρεκόρ και το βασικότερο, “μπήκε” στα μετάλλιο. Ο αθλητής του Δ.Βασιλικού πήρε το αργυρό, ένα μετάλλιο που δεν ήταν και από τα πλέον αναμενόμενα. Ήταν σε καλή κατάσταση όπως δήλωσε κι έβγαλε αυτό που χρειαζόταν καθώς κι ο αγώνας δεν κυμάνθηκε πολύ ψηλά σε επιδόσεις πέραν του νικητή.

Ο Δημήτρης Τσιάμης που έκανε 16,39μ. βρίσκοντας οριακά βαλβίδα, στο τελευταίο του άλμα βρέθηκε σε επίδοση βάθρου αλλά ήταν για ελάχιστα άκυρος. Ο 41χρονος που σίγουρα θα έχει βαρεθεί να ακούει ότι είναι ο μεγαλύτερος ηλικιακά αθλητής αγώνων κατετάγη τελικά 7ος.

Νικητής ήταν με διαφορά ο Κουβανο-Πορτογάλος Pablo Pichardo που υπερασπίστηκε τον τίτλο του κι ανέβασε το ρεκόρ του στα 17,60μ.

Με 16,57μ. στο τελευταίο του άλμα, ο Γερμανος Max Hess έμεινε για 1εκ μετά τον Ανδρικόπουλο στην τρίτη θέση, που είχε πάρει και στις προηγούμενες 3 διοργανώσεις!

Προηγούμενο άρθροIstanbul2023: Έσπασαν τα κοντέρ στο 5αθλο Thiam και Sulek
Επόμενο άρθροIstanbul2023: Επικράτηση Kambundji και Ingebrigtsen με CR – Οι Γερμανίδες το 3άρι

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ