Μία μαύρη λίστα με τις χώρες που δεν συμμορφώνονται στις οδηγίες της φαίνεται πως έχει φτιάξει η WADA. Και έπειτα από την Τζαμάικα σε αυτή μπήκε και η Κένυα, καθώς η Παγκόσμια υπηρεσία αντιντόπινγκ δεν κρύβει τη δυσαρέσκειά της για την αποτυχία των Αφρικανών να ερευνήσουν την ξαφνική αύξηση των θετικών δειγμάτων.

Από τις αρχές του 2012 συνολικά 17 Κενυάτες έχουν εντοπιστεί να κάνουν χρήση απαγορευμένων ουσιών, πολλοί περισσότεροι από τους δύο που είχαν βρεθεί θετικοί σε απαγορευμένες ουσίες το διάστημα 2010-2012. Επιπλέον, η ομάδα που είχε αναλάβει να εξετάσει την έκταση του προβλήματος, εδώ και ένα χρόνο δεν έχει κάνει αναφορά.

Στον αντίποδα, η επίσκεψη της WADA στην Τζαμάικα τα τελευταία 24ωρα έγινε με πολύ πιο χαμηλούς τόνους από ότι αναμενόταν. Η υπουργός αθλητισμού της χώρας διαβεβαίωσε πως η υπηρεσία αντιντόπινγκ του νησιού δεν έχει θέμα μη εφαρμογής των κανονισμών- κάτι που θα της προκαλούσε ζήτημα στη συμμετοχή μεγάλων διοργανώσεων- ενώ εκπρόσωπος της WADA αρνήθηκε να σχολιάσει.

Το θέμα στην Κένυα φαίνεται πολύ πιο σοβαρό. Ένα χρόνο έπειτα από τις αποκαλύψεις γερμανικού ντοκιμαντέρ πως κάποιοι προμηθεύουν αθλητές με απαγορευμένες ουσίες με αντάλλαγμα ένα ποσοστό από τα κέρδη τους στις κούρσες, το ζήτημα ακόμη δεν έχει ερευνηθεί.

Ακόμη δεν υπάρχει κίνδυνος για ενδεχόμενο αποκλεισμό της Κένυας από διοργανώσεις, αλλά η Παγκόσμια υπηρεσία αντιντόπινγκ ξεκαθάρισε πως η υπομονή της για το ζήτημα εξαντλήθηκε. Το συγκεκριμένο πρόβλημα, όπως και η αναφορά από την επιθεώρηση στην Τζαμάικα, θα συζητηθούν στο συνέδριο της WADA τον επόμενο μήνα.

Προηγούμενο άρθρο«Νίκη» των αθλητών επί του Μητσοτάκη- Τον υποχρέωσαν σε μικρή υποχώρηση για τους διορισμένους
Επόμενο άρθροΟ Ιακωβάκης γυρίζει στις ρίζες του- Κλείνει την καριέρα του στην ΑΕ Λεχαινών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ