Στην Τελετή Βραβεύσεων του Μαθητικού Σχεδιασμού η Λεοντία Καλλένου που προ μηνών ανακοίνωσε την αποχώρησή της από τον πρωταθλητισμό (->εδώ) κι εγκυμονούσα πλέον, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης της Κυπριακής Ομοσπονδίας απευθύνθηκε στους νεαρούς αθλητές:

«Αρχικά θα ήθελα να εκφράσω τα συγχαρητήριά μου στους αποψινούς τιμώμενους και φυσικά στους διοργανωτές της εκδήλωσης. Είναι μεγάλη μου χαρά που βρίσκομαι απόψε εδώ μαζί σας. Η αίθουσα είναι γεμάτη από ανθρώπους που αγαπούν τον αθλητισμό, είναι γεμάτη από νέους που έχουν ευδοκιμήσει και έχουν ξεχωρίσει στον τομέα του αθλητισμού και αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό, διότι όπου υπάρχουν νέα ταλέντα υπάρχει και προοπτική για εξέλιξη.

Απόψε μού ζητήθηκε να δώσω κάποιες συμβουλές στους νέους και νέες που τιμούμε, και ως αθλήτρια, που υπηρέτησα τον αθλητισμό για αρκετά χρόνια, αλλά και ως ένα άτομο που -κατά την άποψή μου- κατάφερα να συνδυάσω σπουδές και πρωταθλητισμό, κατέληξα στις τρεις πιο κάτω συμβουλές.

1) Το να συνδυάζει κάποιος σπουδές και πρωταθλητισμό δεν είναι εύκολο, όμως ούτε και ακατόρθωτο. Με σωστή διαχείριση χρόνου και οργάνωση, είναι εφικτό να πετύχετε και στα δύο. Συνεπώς, θα σας παρότρυνα να μην παραγκωνίσετε κανένα από τα δύο, αλλά, αντιθέτως, να θέσετε προτεραιότητες και να βάλετε ως στόχο, σε λίγα χρόνια να εξελιχθείτε ως αθλητές και ταυτόχρονα να έχετε ένα πτυχίο ή ένα δίπλωμα στο χέρι. Να θυμάστε ότι πολλές φορές δεν αρκεί να είσαστε μόνο καλοί αθλητές, αλλά και άτομα με προσωπικότητα, χαρακτήρα και γνώσεις, ώστε στο επόμενο στάδιο της ζωής σας να μπορείτε να αντεπεξέλθετε στις προκλήσεις που θα προκύψουν.

2) Η δεύτερη συμβουλή που θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας, αφορά την πορεία σας προς την επιτυχία. Ως γνωστόν, η πορεία προς την επιτυχία δεν είναι ένας δρόμος στρωμένος με ροδοπέταλα και δεν υπάρχουν συντόμια. Έτσι, μην περιμένετε γρήγορα αποτελέσματα και μην απογοητεύεστε με την πρώτη δυσκολία. Αυτό που επιλέξατε να κάνετε δεν είναι δρόμος ταχύτητας, αλλά αντοχής, γιατί χρειάζεται να έχετε τεράστια αποθέματα σωματικής, ψυχικής και πνευματικής ενέργειας. Πρέπει να έχετε πίστη στον στόχο, ακόμα και όταν αυτός είναι αθέατος χιλιόμετρα μακριά. Θέλει ισχυρή αυτοπειθαρχία, επιμονή και κόπο για να κρατηθείς ψηλά και να έχεις μακροχρόνια καριέρα.

3) Η τελευταία συμβουλή που θα ήθελα να δώσω αφορά τον μεγαλύτερό σας ανταγωνιστή, που δεν είναι άλλος από τον ίδιο σας τον εαυτό. Πολλές φορές, εμείς οι άνθρωποι, δίνουμε έμφαση στο τι κάνουν και θα πουν οι άλλοι, αντί να εστιάζουμε στον εαυτό μας, στη δύναμη που κρύβουμε μέσα μας και στα πράγματα που μπορούμε να επηρεάσουμε. Συνεπώς, θα σας συμβούλευα να μην σπαταλάτε την ενέργειά σας δεξιά και αριστερά, αλλά να εστιάσετε στο πώς εσείς μπορείτε να γίνετε καλύτεροι, πώς μπορείτε να εξελιχθείτε, πώς να κάνετε την προπόνησή σας πιο ποιοτική, ώστε να φτάσετε πιο κοντά στους στόχους σας. Πάντα πρέπει να επιδιώκετε την εξέλιξη και να κοιτάτε μπροστά, έχοντας για σύμμαχο και ανταγωνιστή τον ίδιο σας τον εαυτό».

(πηγή: ΚΟΕΑΣ)

Προηγούμενο άρθροΣτη μνήμη του Παπαβασιλείου
Επόμενο άρθροΌρια Παγκοσμίου Κ20 Cali 2022 (1-6.8)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ