Τα μηνύματα συμπαράστασης για τα θύματα του πρόσφατου σεισμού και για την Τουρκία-Συρία ήταν πολλά στο Ευρωπαϊκό στην Κωνσταντινούπολη, ενώ έμπρακτα ξεχώρισε σίγουρα η κίνηση από πλευράς Τεντόγλου με τη δημοπρασία των περιβόητων παπουτσιών του.

Μετά το meeting στο Lievin όπου ο Τεντόγλου πέτυχε την κορυφαία φετινή επίδοση στο μήκος με 8,41μ. βελτιώνοντας ακόμα και τα ακυρωθέν 8,40μ. του Torun, ο προπονητής του, Γιώργος Πομάσκι ανέφερε πως: «Έχω πει στον Μίλτο να κρατήσουμε τα παπούτσια που του ακύρωσαν το άλμα, να τα βγάλουμε σε δημοπρασία, να πάρουμε τα λεφτά για να τα δώσουμε στα παιδιά της Τουρκίας».

Η δημοπρασία έγινε και όπως ανέφερε ο Μίλτος Τεντόγλου πριν το Ευρωπαϊκό: “Τα παπούτσια δημοπρατήθηκαν. Τα αγόρασε μια γυναίκα στην Ελλάδα. Και άλλοι άνθρωποι θέλησαν επίσης να συνεισφέρουν στη δωρεά. Μαζέψαμε 20.000 ευρώ.”

Η Πρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας Σοφία Σακοράφα απένειμε (3/3) μια συμβολική επιταγή στην Κωνσταντινούπολη, στον Τούρκο ομόλογό της -και μέλος της ΕΑΑ- Fatih Cintimar.

“Πριν από λίγες ημέρες συγκλονιστήκαμε όλοι από την τραγωδία που χτύπησε τη χώρα σας. Χιλιάδες τα θύματα και ανυπολόγιστες οι καταστροφές. Η ελληνική Ομοσπονδία υποσχέθηκε να σταθεί πλάι στον λαό της Τουρκίας και να βοηθήσει με κάθε δυνατό τρόπο. Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να τηρήσουμε την υπόσχεσή μας. Πρώτα απ΄ όλα είμαστε έτοιμοι και πρόθυμοι να δεχθούμε στην Ελλάδα αθλητές από τις σεισμόπληκτες περιοχές οι οποίοι μπορεί να έχουν ανάγκη από προπονητικά καμπ και να το κάνουμε με μεγάλη μας χαρά”

Ο ολυμπιονίκης μας Μίλτος Τεντόγλου δημοπράτησε και μας ζήτησε να μεριμνήσουμε για το τραπεζικό έμβασμα. Είναι τιμή και ευχαρίστηση μου να σας προσφέρω σήμερα συμβολικά το ποσό αυτό αποδεικνύοντας το μεγάλο ρόλο του αθλητισμού στην αλληλεγγύη και τη φιλία μεταξύ των λαών. Χθες μια άλλη τραγωδία χτύπησε τη δική μας χώρας. Συλλυπητήρια και μηνύματα στήριξης από Τούρκους πολίτες άρχισαν να έρχονται και σας ευχαριστώ γι΄αυτό.

Σαν μέλη της οικογένειας του μεγαλύτερου κινήματος ειρήνης και αλληλεγγύης στον κόσμο, επιτρέψτε μου να πω ότι έχουμε χρέος να τιμούμε αυτές τις αξίες κάθε μέρα κι όχι μόνο όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με τρομερές καταστάσεις και τραγωδίες”.

Προηγούμενο άρθροIstanbul2023: Οι καλύτερες επιδόσεις βάσει scoring tables
Επόμενο άρθροΠανελλήνιο 20χλμ βάδην (Άστρος) 11.3.2023

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ