Η Tianna Bartoletta (πρώην Madison) είναι μια αθλήτρια με μεγάλη πορεία σε κορυφαίο επίπεδο στο μήκος και στα σπριντ, με πολλά μετάλλια σε Ολυμπιακούς και Παγκόσμια πρωταθλήματα.

Έχει αναπτύξει πολλές δράσεις, έχει ιδιαίτερη παρουσία ως motivator, συχνά γράφει ή μιλάει για διάφορα θέματα και φυσικά δεν λείπει η κριτική.

Λίγο πριν τον 1ο αγώνα Diamond League αναφέρθηκε με ανάρτησή της στη δυσκολία συμμετοχής σε αυτούς τους αγώνες και …τις εναλλακτικές επιλογές:

Κάποιοι από εμάς το περιμέναμε με αγωνία, κάποιοι από εμάς μπορεί να αγωνιζόμαστε, κάποιοι από εμάς θα θέλαμε να μας καλέσουν.

Σε αυτά τα meeting είναι δύσκολο να είσαι και μερικές φορές οι ίδιοι λαμβάνουν ξανά και ξανά τις προσκλήσεις.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αυτό είναι χάλια για την πλειοψηφία της επαγγελματικής οικογένειας του στίβου: για να κερδίσετε αρκετούς πόντους για να λάβετε πρόσκληση στον τελικό του Diamond League, πρέπει να αγωνιστείτε σε meeting του Diamond League.

Για να λάβετε πρόσκληση στις εκδηλώσεις του Diamond League, ο κάθε διευθυντής meeting αποφασίζει βασικά αν σας θέλουν εκεί ή όχι.
Αν το κάνουν, υπέροχο! έχετε την ευκαιρία να αγωνιστείτε και να ανοίξετε περισσότερες πόρτες για τον εαυτό σας.
Αν δεν το κάνουν – αγωνίζεστε αλλού ελπίζοντας να κάνετε μια επίδοση που δεν μπορούν να αγνοήσουν.
Και η τρίτη πραγματικότητα – αν σε προσκαλέσουν και δεν πάει καλά… αυτές οι πόρτες φαίνονται να κλείνουν και δεν ανοίγουν ποτέ ξανά ό,τι κι αν κάνεις.

Μερικά πράγματα που πρέπει να θυμάστε σήμερα:
– ελέγξτε τι μπορείτε να ελέγξετε
-χωρίς συγγνώμη, να φροντίζετε τον εαυτό σας. Πρέπει να είστε η νούμερο ένα προτεραιότητά σας.
-Μεταχειριστείτε τον ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ όπως θέλετε να σας συμπεριφέρονται οι άλλοι, ΠΡΩΤΑ.
-θυμηθείτε ότι η Φυσική δεν δίνει δεκάρα (σσ: το μότο της “Physics doesn’t give a f…”, ότι δεν υπάρχει κάτι άλλο για τη Φυσική πέρα από το να εκτελείτε κάτι όπως χρειάζεται ώστε οι νόμοι της να μπορούν να εφαρμοστούν στην απόδοση – και δεν υπάρχουν δικαιολογίες για την έλλειψη ικανότητας εκτέλεσης)

Τα 100 μέτρα είναι 100 μέτρα εδώ, στη Ντόχα, στην πίστα της γειτονιάς, στο Eugene, Βουδαπέστη, Παρίσι, Elyria OH (σσ: η γενέτειρά της) παντού.
Αν θέλετε να βγείτε εκεί, ΦΥΓΕΙΤΕ ΕΚΕΙ ΕΞΩ. Δεν χρειάζεστε τη συνυπογραφή κανενός παρά μόνο τη δική σας. Πηγαίνετε άμεσα στο στίβο, βρείτε την ευκαιρία να αγωνιστείτε και εκμεταλλευτείτε την.

Δεν στοιχηματίζετε στον εαυτό σας – φροντίζετε τον εαυτό σας. Είστε εσείς που συνεχίζετε να βάζετε μια φλόγα που άλλοι προσπάθησαν να σας σβήσουν, είστε εσείς που τα όνειρά σας πράξη. Δεν μπορούμε να ξέρουμε πώς τελειώνει, αλλά η προσπάθεια και το ταξίδι είναι πολύτιμα όπως και να χει.

Φροντίστε τον εαυτό σας σήμερα και αν σας μένει κάτι, ρίξτε μια ματιά σε κάποιου άλλου.”

H Bartoletta έχει εναντιωθεί αρκετές φορές στην Παγκόσμια Ομοσπονδία – και ιδιαίτερα όταν δημιουργήθηκε το ranking system που έδωσε μεγάλη “εξουσία” σε διοργανωτές συγκεκριμένων meeting και δεν ενδιαφέρονται για τους αθλητές – και καλούσε τους αθλητές να δράσουν, να αναγνωρίζουν την αξία τους, να στηρίζουν τοπικούς αγώνες – εμμέσως και να μπουκοτάρουν αγώνες.

“A gambling man (and the IAAF seems to be that man) would say the majority of us would pursue the possibility of winning some money rather than make a statement by staying home.”

Προηγούμενο άρθροDoha: Αρχή για D.L., Στεφανίδη – CR Richardson στη σκιά Bowie
Επόμενο άρθροΑλεξανδρινό meeting (Αλεξάνδρεια) 6.5.2023

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ