Ο πρώτος μεγάλος αγώνας των… μεγάλων, το διασυλλογικό πρωτάθλημα Ανδρών/Γυναικων, γίνεται σε 11 ομίλους για την Α’ αγωνιστική του, κατά κύριο λόγο το Σάββατο 22 Απριλίου.

-> Όμιλοι / πρόγραμμα / όρια / αποτελέσματα

Ως τώρα έχουν γίνει λιγοστοί αγώνες και κυρίως ρίψεων. Τα διασυλλογικα έχουν γίνει ήδη για Π/Κ και σε σύνθετα και για Α/Γ (δείτε->εδώ) και αποτελούν συνολικά το 26% της αξιολόγησης των σωματείων.

Το διασυλλογικό Α/Γ, όπου μετέχουν αθλητές μέχρι και την κατηγορία Π/Κ, γίνεται σε 2 αγωνιστικές με μοιρασμένα τα αγωνίσματα, σχεδόν όπως στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, με τη Β’ αγωνιστική να είναι σε 3 εβδομάδες (σε κάποιες περπτώσεις σε διαφορετικές πόλεις) εκτός από τα νησιά όπου γίνονται σε 2 διαδοχικές ημέρες.

Η Ρόδος θα φιλοξενήσει 2 ομίλους, Δωδεκάνησα και Κυκλάδες στις 29-30/4, ενώ για τη Λέσβο οι αγώνες θα γίνουν 13-14/5.
Για Χίο/Σάμο, οι αγώνες ήδη έγιναν κάνοντας την αρχή, στις 20-21/4.

Ο Άγιος Κοσμάς θα φιλοξενήσει 2 ομίλους, με αυτόν των Αθηνών να είναι την Κυριακή. Στη Θεσσαλονίκη το ταρτάν του Καυτανζογλείου παραμένει ακατάλληλο και εκεί θα γίνουν μόνο τα βάδην και τα αγωνίσματα βαλβίδας, ενώ τα υπόλοιπα στους Αμπελοκήπους. Το Παγκρήτιο, το Παμπελοποννησιακό -όπου θα γίνει και το πανελλήνιο πρωτάθλημα όπως και το σχολικό- και τα στάδια σε Δράμα και Άργος Ορεστικό θα είναι τα μέρη διεξαγωγής των άλλων ομίλων το Σάββατο 22/4.

Μεταξύ των συμμετοχών που αναμένονται με ενδιαφέρον είναι: ο Λυκούργος Τσάκωνας, ο Μιχάλης Αναστασάκης και οι αδερφές Βασιλείου στο Ηράλειο, ο Κώστας Δουβαλίδης στη Δραμα, η Σοφία Υφαντίδου στη Θεσσαλονίκη, η Κρίστυ Αναγνωστοπούλου, ο Μιχάλης Σταματόγιαννης, η Ελισάβετ Πεσιρίδου και η Κατερίνα Δαλάκα στον Άγιο Κοσμά.

Οι αγώνες βέβαια θα είναι στις περισσότερες περιπτώσεις για τους κορυφαίους αθλητές ένα τεστ της αγωνιστικής κατάστασης και βαθμολογική συνεισφορά στα σωματεία τους και τυχόν επιτεύξεις ορίων για τις μεγάλες διοργανώσεις δεν αναγνωρίζονται.

Προηγούμενο άρθροΟι καλύτεροι Έλληνες στον Ημιμαραθώνιο
Επόμενο άρθροΟ δρόμος για τη μητρόπολη – Οι προυποθέσεις για τη συμμετοχή στο Ευρωπαικό Ομάδων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ