Σε μια πρωτόγνωρη διαδικασία θα επιδοθούν απο την Τρίτη 11/12 έως την Πέμπτη 13/12, οι αθλητές που είναι ενταγμένοι στις κατηγορίες του σχεδιασμού. Για πρώτη φορά οι αθλητές θα αποκτήσουν το δικό τους όργανο, το οποίο και θα είναι σε άμεση συνεργασία με την ομοσπονδία, μέσω της ΕΠΥΑ. Υποψήφιοι για την τριμελή επιτροπή (και δύο αναπληρωματικοί) είναι έξι αθλητές και αθλήτριες, με εμπειρία και ικανότητα να βοηθήσουν τους συναθλητές και να θέσουν νέα δεδομένα στην καθημερινότητα των πρωταθλητών. Οι Δημήτρης Γράβαλος, Περικλής Ιακωβάκης, Τίνα Κεφάλα, Νίκη Πανέττα, Ολυμπία Πετσούδη και Κώστας Φιλιππίδης θα τεθούν στη διάθεση των αθλητών, στις εκλογές που θα γίνουν 11-13/12 στα τρία προπονητικά κέντρα της χώρας. Κάθε αθλητής έχει δικαίωμα να ψηφίσει έως και δύο υποψηφίους.
Οι έξι υποψήφιοι με αφορμή την απόφαση τους να υποβάλλουν υποψηφιότητα για στην επιτροπή, δήλωσαν στο επίσημο site της ομοσπονδίας (www.segas.gr).

Δημήτρης Γράβαλος (400 μ.- Αρης)

«Η 3μελής επιτροπή που θα προκύψει θα πρέπει να εκμεταλλευτεί στο έπακρο την πρωτοβουλία της ομοσπονδίας και στόχος της θα πρέπει να είναι οι ανάγκες του μεμονωμένου αθλητή, διότι μέσα από αυτές αναδύονται και τα προβλήματα του συνόλου των αθλητών που εκπροσωπούνται».

Περικλής Ιακωβάκης (400 μ. εμπ. – ΕΚΑ Δωδώνης)

«Είναι πολύ καλός σαν θεσμός, θα έπρεπε να έχει γίνει πολλά χρόνια τώρα. Η συλλογική προσπάθεια των τριών θα δώσει λύση στα προβλήματα των περισσοτέρων. Είναι χρέος και δικό μας, να κάνουμε πράγματα που θα βελτιώσουν τις συνθήκες της δουλειάς μας.

Εγω προσωπικά θα ήθελα η επιτροπή να εκλέγεται από ακόμη μεγαλύτερη βάση. Για ευνόητους λόγους αυτό δεν έγινε τώρα, γιατί είμαστε στην αρχή του. Παρόλα αυτά μόνο θετικά μπορεί να έχει η θεσμική εκπροσώπηση των αθλητών στα όργανα της ομοσπονδίας. Η φωνή των αθλητών πρέπει να εισακούγεται».

Τίνα Κεφάλα (Αποστάσεις – ΑΕΚ)

«Πήρα την απόφαση να υποβάλλω υποψηφιότητα γιατί πιστεύω ότι η νοοτροπία που έχω αποκτήσει τα χρόνια που έζησα στο εξωτερικό, θα είναι πλεονέκτημα για την επιτροπή. Και αυτό γιατί θέλοντας και μη το μυαλό μου σκέφτεται διαφορετικά από τα ελληνικά δεδομένα. Βέβαια αυτό το όργανο θα βοηθήσει τους αθλητές μόνο άμα και οι δύο πλευρές (αθλητές – ομοσπονδία) είναι πραγματικά ανοιχτές σε διαπραγματεύσεις, συνεργασίες και υποχωρήσεις. Μέσα από την Επιτροπή οι αθλητές όλης της χώρας θα μπορούν να εκφράζουν τα θέματα τους, προκειμένου να υπάρχει καλύτερη εικόνα του τι συμβαίνει και έτσι να αναζητούνται οι ανάλογες λύσεις».

Νίκη Πανέττα (Τριπλούν – ΑΟ Μεγάρων)

«Νιώθω έτοιμη να αντιπροσωπεύσω τους συναθλητές μου σε ένα τέτοιο όργανο, επειδή είμαι χρόνια στον αθλητισμό και πιστεύω πως θα μπορέσω να δώσω πολλά πράγματα. Για να λειτουργήσει σωστά μια τέτοια πρωτοβουλία θα πρέπει να υπάρχει ομαδικότητα. Ολοι μαζί, όχι μόνο οι τρεις που θα εκλεχθούν, αλλά στο σύνολο οι αθλητές, είμαστε σε θέση να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα μας. Είναι η πρώτη φορά που οι αθλητές θα έχουν άμεση επαφή με την ομοσπονδία. Είναι μια θετική πρωτοβουλία της ομοσπονδίας, την οποία πρέπει να στηρίξουμε».

Ολυμπία Πετσούδη (100 μ. εμπ. – ΠΑΟΚ)

«Νιώθω πως ο καθένας από εμάς πρέπει να συμμετέχει σε τέτοιες προσπάθειες. Υπάρχουν κάποια πράγματα αυτονόητα τα οποία μπορεί να κάνει ο καθένας ώστε στο τέλος, όλοι να μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας καλύτερα. Κάπως έτσι είπα να δοκιμάσω να στηρίξω την προσπάθεια της ομοσπονδίας. Θέλω να πιστεύω πως η επιτροπή, ανεξάρτητα από τα μέλη που εκλεχθούν, θα λειτουργήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Γενικώς θεωρώ πως η άμεση επικοινωνία που θα υπάρχει με την ομοσπονδία, για τα δικά μας προβλήματα θα φέρει αποτέλεσμα».

Κώστας Φιλιππίδης (Επί κοντώ – ΓΣ Βόλου)

«Δε θα μπορούσα να μην είμαι υποψήφιος. Από τη στιγμή που σου δίνεται η δυνατότητα και η ευκαιρία να συμβάλεις στην προσπάθεια την δική σου και των συναθλητών σου με τέτοιο τρόπο, τότε πρέπει να το κάνεις. Εχεις το χρέος να το κάνεις.

Είναι ένας θεσμός ο οποίος θα έπρεπε να έχει γίνει από χρόνια ώστε να μπορούν οι αθλητές οργανωμένα και συλλογικά να συμμετέχουν σε αποφάσεις οι οποίες είναι σημαντικές για την πορεία τους.

Για να μπορέσει να λειτουργήσει η Επιτροπή θα πρέπει να υπάρχει επικοινωνία.

Έχω την αισιοδοξία πως η όλη προσπάθεια θα πάει καλά. Και μην ξεχνάμε πως η επιτροπή θα είναι για τους 63 και όχι για τους τρεις».

Προηγούμενο άρθρο8 χρόνια μετά…
Επόμενο άρθροΕίναι μακρύς ο δρόμος της …επιστροφής

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ