Στην Κινεζική Ταιπέι (στην Ταιβάν) διεξάγεται η 29η Παγκόσμια Πανεπιστημιάδα[/URL] (18-30/8) με τα αγωνίσματα του στίβου να γίνονται στις 23-28 Αυγούστου.
-> Πρόγραμμα/infos

Για την Ελλάδα μοναδική εκπρόσωπος στο στίβο θα είναι η Ελπίδα Τόκα (από το Τμήμα Βιολογίας Πανεπιστημίου Πατρών) στα 400μ. εμπόδια που φέτος έχει τρέξει σε 58.99. Ήταν μάλιστα πρόσφατα πληγείσα απο την μεγάλη φωτιά στην Ανατ.Αττική.

Η Κύπρος μετέχει με τη Νεκταρία Παναγή στο μήκος, τη Ναταλία Ευαγγελίδου και τον Χρήστο Δημητρίου στα 800μ. και τον Αλέξανδρο Πουρσανίδη στη σφυροβολία.

Να σημειωθεί ότι ανοιχτή επιστολή προς την Κυπριακή Ομοσπονδία Πανεπιστημιακού Αθλητισμού είχε στείλει ο Νίκανδρος Στυλιανού μέσω του δικηγόρου του (Μάριος Αποστολίδης) για τον αποκλεισμό του σημειώνοντας ότι “η Κυπριακή ομάδα Στίβου θα έπρεπε να ξεκινά από τον Νίκανδρο και όχι να αποκλείεται από αυτήν λόγω του ότι χρειάζεται περεταίρω 2500 για την μεταφορά των κονταριών”, ποσό που προσφέρθηκε μάλιστα ο ίδιος να καλύψει. Δεν υπήρξε πάντως ανάκληση της απόφασης…

Η διοργάνωση γίνεται σε διετή βάση, με αρχή το 1957 με πρωτοβουλία της Γαλλικής Ομοσπονδίας και τον θεσμό να καθιερώνεται το 1959 στο Τορίνο.
Τελευταίο ελληνικό μετάλλιο ήταν το 2011 στο Shenzen όταν η Κατερίνα Στεφανίδη ήταν 3η στο επι κοντώ ενώ χρυσό ήταν το 1997 στην Catania όπου η Κατερίνα Θάνου είχε κερδίσει τα 100μ.
-> Ιστορικό

Προηγούμενο άρθροΗ Στεφανίδη νικήτρια και στο Birmingham – Στα 2,40μ. ο Barshim
Επόμενο άρθροΟ 1ος μεγάλος τελικός D.L. την Πέμπτη στη Ζυρίχη, με Φιλιππίδη – την Τετάρτη στο σταθμό η Στεφανίδη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ